Els reis portaran instal·lacions

El pavelló de Cirera estrella

Ha començat el nou any 2006 i amb ell arriben els bons desitjos de tothom i en tots els àmbits de la nostra vida, i entre ells s’hi troba l’esport, on els clubs, com sempre sol passar, demanen la millora de les instal·lacions per poder fer front amb més condicions a l’educació esportiva de la nostra joventut.

Pel que fa al món esportiu de la nostra ciutat, ben viu, possiblement la gran il·lusió de cara a l’any 2006 és la finalització de les obres del nou pavelló poliesportiu, un recinte que una ciutat de més de cent mil habitants com és Mataró necessita per cobrir com cal la demanda esportiva que hi ha, i que ha estat demanat des de fa dècades per l’esport de l’handbol i pel Joventut Handbol Mataró, el club que més ha treballat perquè es pogués fer realitat, i que serà el que en tindrà prioritat d’utilització. Però és evident que del seu ús i sobretot de les hores que aquest esport deixarà lliures al Pavelló Eusebi Millán, on fins ara actuava, se’n podran beneficiar altres esports de pista, com bàsquet, futbol sala o voleibol.

Per cert que ens ha arribat que hi ha una petició perquè aquest nou pavelló porti el nom de Teresa Maria Roca, la que havia estat campiona d’Espanya de salt d'alçada, internacional d’handbol i primera llicenciada mataronina en educació física. Creiem que seria magnífic per homenatjar-la a ella i a totes les dones que han practicat esport a la nostra ciutat.

Posada al dia
És d’esperar, i sembla que aquesta és la intenció de l’Ajuntament, que aquest sigui el primer pas d’una important “posada al dia” de les instal·lacions esportives de la nostra ciutat, que és evident que s’ha quedat endarrerida en relació fins i tot amb ciutats de molta menys població que la nostra.

Sembla que també tirarà endavant la construcció d’un polisportiu més senzill entre Cerdanyola i La Llàntia. S’ha parlat en els darrers temps de la possible requalificació dels terrenys que ocupen el Camp Municipal de futbol i el Palau Josep Mora que portaria a la nova ubicació de les instal·lacions per al bàsquet i el futbol. El bàsquet, amb la Unió Esportiva Mataró i el Mataró Bàsquet com a estendards, demana un nou pavelló, que estaria ubicat al solar triangular que hi ha al barri de Molins al costat del GEM i el Thos i Codina. El futbol, com se sap, està ben dotat de camps per tots els barris, però es demana un camp amb millors instal·lacions per a un Club Esportiu Mataró que es va acostant al segle de vida, i com que també l’atletisme reclama des de fa temps un estadi amb vuit carrerons per poder rebre competicions d’alt nivell, sembla que la unió d’ambdós projectes podria comportar la reestructuració de la zona esportiva del costat de l’hospital, amb nou estadi, nou camp de futbol i camps annexes. Són moltes coses, i se n’haurà d’anar parlant a poc a poc, però és evident, com ja hem dit, que una ciutat com Mataró, amb notable presència en quasi tots els esports dins l’àmbit estatal, no pot quedar enrere, i per això necessita que les instal·lacions esportives públiques estiguin al nivell que tenen els seus clubs. Posem-hi mans a l’obra!