41 escollits a la mostra col·lectiva Sant LLuc

L’exposició ret homenatge als artistes més veterans i premia la feina dels més joves

  • Divendres, 16 Setembre 2005 02:00
A tant sols un any per arribar a la seixantena edició, ahir es va inaugurar la darrera mostra col·lectiva Sant LLuc, una exposició d’artistes de la ciutat i del seu radi més proper que va comptar amb un nombrós públic que va omplir la sala en la seva presentació. L’acte va tenir lloc a l’Ateneu Caixa Laietana on es podrà visitar la mostra fins el proper 23 d’octubre.

L’exposició mostra el treball una selecció d’artistes que es van presentar al concurs, en total 41 escollits, de tècniques i temàtiques totalment dispars però escollits sota el mateix criteri de la qualitat. Enguany, la mostra col·lectiva Sant LLuc compta amb dos seccions més, una dedicada a artistes vinculats a l’art professionalment i que han estat convidats a participar en l’exposició i una altra amb obres d’artistes als quals es va retre homenatge per la seva tragectòria.

La inauguració de la mostra va comptar amb la presència de l’alcalde de la ciutat Joan Antoni Baron, la primera tinent d’alcalde Pilar Gonzàlez-Agàpito, el regidor de cultura Jaume Graupera, el president de l’associació Sant LLuc per l’art Antoni Ruiz i el cap de l’obra social de Caixa Laietana Ricard Navarro.

Record a Manuel Cuyàs
En la presentació de la que és l’exposició que inaugura el curs artístic de la ciutat van destacar dos moments d’especial emoció. En primer lloc un record al dibuixant recentment mort Manuel Cuyàs i en segon el lliurament d’unes plaques commemoratives que va entregar l’alcalde als artistes homenatjats en senyal de reconeixement per la seva carrera. D’altra banda, els més joves també van tenir el seu protagonisme al coneixer-se els noms dels tres artistes menors de 35 anys seleccionats pel jurat per exposar en solitari properament que van ser Pol Codina, Àlex López i Marc Prat.

“Hem arrencat la biennal Torres Garcia, hem creat Can Xalant i estem a les portes de la Casa Arenes” va recordar Baron en el discurs que va tancar l’acte i fent referència a les activitats que a Mataró s’han mogut darrerament respecte l’art. A més, va afegir la voluntat que Mataró sigui una ciutat ‘tocada per l’art’ i en la necessitat de creure en el talent de la seva gent.