Un miler de mataronins s’acosten a la Zona Roja

L’èxit de públic del festival va sorprendre a les joventuts socialistes de Catalunya

Una bona causa va cridar aquest dissabte molts mataronins a reunir-se al Parc Central. En total, van ser prop d’un miler de persones que es van acostar a l’anomenada Zona Roja, un festival solidari organitzat per les joventuts socialistes de Catalunya que tenia com a objectiu recaptar fons per crear una ludoteca als camps de refugiats del Sàhara.

“Zona Roja ha estat un èxit de bon començament i ha resultat una jornada rodona” ha explicat Xesco Gomar, primer secretari de la JSC de Mataró. Des de la plaça Santa Anna una tabalada va sorprendré els mataronins i els va guiar fins al Parc Central, escenari de la festa. Allà, des de les sis de la tarda es va engegar una sèrie de concerts, entre els quals van actuar els mataronins Tabarka, que amb bon èxit de públic es van allargar fins entrada la matinada quan la festa va acabar amb una sessió de DJ Bubba.

Públic de tot tipus
Un bon nombre de nens va gaudir de les activitats infantils, com els inflables o el futbolí humà. Però el públic familiar va anar canviant entrada la nit, quan un públic més jove es va reunir per veure els últims concerts i participar en la botifarrada.

La informació sobre el Sàhara i el projecte pel qual s’estaven recollint els diners es va concentrar en la haima, un espai amb futlletons i informació i on es va poder conèixer la realitat del país que acollirà el projecte. Finalment, també van participar altres entitats al festival, com el GIMM i el club de rol Mataró que van participar en la fira d’entitats que comptava amb altres activitats alternatives com un rocodrom.

El festival solidari Zona Roja 2005 va ser totalment satisfactori pels organitzadors. “La ludoteca per a infants serà tota una realitat. Estem molt agraïts a la resposta que la ciutat de Mataro ens ha donat i per el caliu amb que han respost a la nostra crida”, va declarar el primer secretari nacional de la JSC Víctor Francos.