Visita a la fantàstica fàbrica de xocolata de la mà de Tim Burton

Charlie y la Fábrica de Chocolate. (Charlie and the chocolate factory). Tim Burton. Estats Units. 2005.

L’argument: El jove Charlie Bucket viu en una modesta casa amb els seus pares, els seus dos avis i les seves dues àvies. Charlie sovint fantaseja amb els seus avis sobre la fàbrica de xocolata que hi ha al poble i que ningú ha trepitjat des de fa molts anys, exeptuant el seu amo, l’enigmàtic Willy Wonka. Un bon dia, Wonka comunica que, mitjançant un sorteig, cinc nens afortunats podran visitar la fàbrica durant tot un dia. Charlie farà el possible per ser un d’aquests cinc nens.

L’anècdota: Es tracta de la quarta pel·lícula que Johnny Depp (Willy Wonka, al film) protagonitza a les ordres de Tim Burton. Anteriorment, ja hem pogut comprovar els exel·lents resultats del tàndem Burton-Depp a ‘Ed Wood’, ‘Eduardo Manostijeras’ i ‘Sleepy Hollow’.

Diagnòstic: Tim Burton torna per recordar-nos que ningú com ell sap explicar contes, que, sota la seva aparença innocent, van dirigits a un públic adult. Demostra de nou la seva habilitat per crear móns de fantasia tan espectaculars com la fàbrica de xocolata i el que és més important, generar en l’espectador les expectatives necessàries per introduir-se al món irreal amb la màxima predisposició. El film arrenca amb una primera part molt càlida en què el petit Charlie ens commou amb les seves vivències i ens prepara per entrar amb il·lusió a la fàbrica. Un cop superat l’impacte visual de la factoria de Willy Wonka, l’interès de l’espectador decau per uns moments i el film avança a batzegades fins a un desenllaç feliç.

Efectes secundaris: Adient per recuperar la curiosistat dels infants. Contraindicada per aquells que no es resisteixen a la temptació de la xocolata.