Els triatletes del CN Mataró fan un bon paper als Campionats Estatals

L’equip femení frega el podi a la Lliga Estatal de Clubs

El passat dia 17 de juliol es va disputar a la localitat almerienca de Pulpí, el Campionat d’Espanya de Triatló, sobre les distàncies olímpiques (1.500 m de natació, 40 km de bicicleta i 10 km de cursa a peu), amb destacada participació dels triatletes del Centre Natació Mataró.

En la competició absoluta masculina hi van participar Bernat Moragas, David Royo i José Luís Cano. David Royo va sortir el primer del tram de natació amb un temps una mica per sobre dels 19 minuts i junt amb Bernat Moragas es van mantenir al grup capdavanter en el tram de bicicleta, mentre que l’entrenador esperava com sempre fer la remuntada, sobretot al tram atlètic, on els altres dos van cedir als millors. Al final Bernat Moragas va acabar en l’onzena plaça amb un gran temps de 2h 00’ 56”, mentre que David Royo va acabar 38è amb 2h 05’ 56” i José Luís Cano va finalitzar 42è amb 2h 06’ 49”. El guanyador va ser el català Carles Gil del Trialàndalus amb 1h 57’ 51”.

En la competició femenina Mònica Pellejero va sortir en segona plaça del tram de natació molt a prop de la primera, la basca Ainhoa Murua, i amb un temps una mica per damunt dels 22 minuts, però després va cedir per acabar 15a amb un temps de 2h 20’ 00”, mentre que Marta Vives va acabar 19a amb 2h 23’ 18” i Marta Noé en el lloc 31è amb 2h 35’ 28”. La guanyadora va ser la madrilenya Ana Burgos, que dies després va quedar subcampiona d’Europa, amb 2h 10’. Per la seva part en les classificacions per grups d’edat, Regina Mola es va proclamar subcampiona en el tram 30-34 anys i Lluís Solé va quedar tercer en el de 35-39 anys.

Els dos equips es mantenen
El 25 de juliol es va celebrar la Lliga Nacional de Clubs a la localitat madrilenya de Tres Cantos, i els dos equips del CN Mataró van aconseguir mantenir el seu lloc a la Primera Divisió Absoluta, entre els millors clubs estatals, i ben a prop de pujar al podi en categoria femenina. Es va disputar sobre un recorregut de 750 metres de natació, 20 km de ciclisme i 5 km de cursa a peu, i puntuaven aquells triatletes que feien el recorregut per sota d’un temps mínim: 1h14’30” en el cas de les noies i 1h 08’08” en el cas dels nois.

L’equip masculí del CNM va estar format per Santi Pellejero (novè absolut amb 57’48”), Bernat Moragas (59’04”), José Luís Cano (59’28”), David Royo (59’49”), Ignasi de la Rosa (1h 02’25”), Francesc Prat (1h 03’04”), Joan Arànega (1h 04’56”), David Roca (1h 06’01”), Jordi Serra (1h 06’06”) i Ferran Sans (1h 07’45”), i es va classificar en el cinquè lloc absolut amb 510 punts per darrere de Trialàndalus que va ser l’equip campió amb 829 punts, Diablillos de Rivas (767), Cidade de Lugo Fluvial (749) i Fuji Canoe (672) i per davant de Atlètico San Sebastián, Deportistas Sevilla, CT Ondarreta Alcorcón, Ecosport Triatlón i Castàlia Castelló. Els dos últims han baixat a 2a Divisió. L’equip femení el van formar Marta Vives (17a absoluta amb 1h 08’ 49”), Mònica Pellejero (1h 10’10”), Neus Caylà (1h 11’ 08”), Regina Mola (1h 11’ 45”) i Marta Noé (1h 13’ 17”), i es va classificar en quart lloc absolut amb 363 punts superat només per Canal Isabel II amb 963 punts, SVC Seguridad (378) i Cidade de Lugo Fluvial (366), i quedant per davant de Club Trialàndalus, La Granja, Fuji Canoe, Diablillos de Rivas, CT Ondarreta Alcorcón i Atlético San Sebastián.