Viatge fallit de Dreamworks a la selva més salvatge

Madagascar. Eric Darnell i Tom McGrath. Estats Units. 2005.

L’argument: Un lleón, una zebra, una jirafa i un hipopòtam viuen còmodament al zoo de Nova York, quan un d’ells sent l’impuls d’abandonar la vida urbana per retornar als seus orígens salvatges. Els seus companys intentaran treure-li aquesta idea del cap, però en la seva peripècia acabarant naufragant a les costes de Madagascar. Un cop allà, els cuatre animals hauran de fer servir l’enginy per sobreviure a la selva.

L’anècdota: La veu d’alguns personatges resultarà familiar als espectadors. Seguint la tendència dels Estats Units, s’ha optat per rostres populars que donin veu als personatges. Així doncs, Paco León, Alexis Valdés, Belén Rueda i Manel Fuentes, entre d’altres, han participat en el doblatge de la pel·lícula.

Diagnòstic: El film parteix d’una idea original que fracassa en el seu desenvolupament. Ens trobem amb uns personatges principals sense encant i amb un guió força fluix que avança a batzegades, parodiant situacions còmiques d’altres pel·lícules, sense un rumb clar. Són escassos els tocs d’humor que fan esclafir de riure l’espectador i, per això, els creadors del film recorren a uns intrèpids pingüins que protagonitzen les situacions més delirants.

Efectes secundaris: Contraindicada per aquells espectadors que esperin una pel·lícula de la qualitat de l’anterior producció de la pròpia DreamworksShreck’ o de la tant celebrada ‘Los Increíbles’ de Pixar.