Esplèndids resultats de les embarcacions de Club Vela Mataró a la X Regata Menorca Sant Joan

Naruto de Toni Rodríguez i Hechicero d'Hector Suàrez 6è i 9è en la General de creuer

El passat dia 23 de juny es va celebrar la tradicional X Regata Menorca Sant Joan (Trofeo Alfonso XIII) o organitzada pel RCN de Barcelona i el Marítimo de Mahón. La sortida va tenir lloc a les aigües del port de Barcelona a les dues de la tarda, rumb al port de Maó. Més d'un centenar d'embarcacions de vela entre elles quatre representants del Club Vela Mataró, Naruto d'Antoni Rodríguez, Hechicero d'Hector Súarez, Paikea de Ferran Rodríguez i Lampo Rosso d'Eduard Beltran.

Les embarcacions van trobar-se unes condicions meteorològiques favorables que va permetre una còmoda travessa fins al port de Maó. Destacar que en el grup IRC creuer III, Naruto juntament amb Hechicero van ser les embarcacions més ràpides en arribar a Maó. Així mateix cal destacar la lluita d’aquestes dues embarcacions que després de navegar 25 hores amb rumbs diferents només van arribar amb dos segons de diferència l'una de l’altra. La classificació final general en classe creuer de les nostres embarcacions van ser les seguents: 6è Naruto, 9è Hechicero, 43è Lampo Rosso I 50è Paikea.

Uns dels gran al·licients d’aquesta travessa va ser la clàssica regata (Trofeu Casino) que es disputa l’endemà de l’arribada a Maó, a dins del port natural, en la que degut al poc espai entre les dues ribes, la regata ofereix un espectacle impressionant als espectadors. I pel mateix motiu, una sobredosi de perícia marinera als patrons de les embarcacions per evitar les col·lisions entre vaixells i trobar el millor vent. En aquesta regata les tripulacions de l'Hechicero i Lampo Rosso van realitzar una gran actuació destacant-se de seguida dels seus perseguidors. El lloc 17è per Hechicero i el 29è per Lampo Rosso en la General.

La classificació Final Combinada var ser la seguent: 6è Hechicero, 17è Naruto, 36è Lampo Rosso i 47è Paikea.