Brillant retorn de Batman des dels seus inicis

‘Batman Begins’ de Christopher Nolan. Estats Units. 2005.

L’argument: “Batman Begins” arrenca amb el petit Bruce Wayne presenciant l’assassinat dels seus pares. Turmentat pel sentiment de culpabilitat i la voluntat de venjança, Bruce viatja fins a Àsia on s’entrena en l’art de la lluita i aprén a fer front a les seves pors. Quan torna a Gotham, descobreix que la ciutat està en mans del crim i la corrupció i és llavors quan Bruce Wayne esdevé l’heroi ratpenat.

L’anècdota: Es tracta de la cinquena superproducció sobre les aventures de Batman que ens arriba de la mà del director Christopher Nolan i del guionista David S. Goyer. Després de la fallida 4a entrega, “Batman i Robin”, el superheroi s’enlaira de nou i, de moment, Christian Bale i Michael Caine ja han signat un contracte per dues pel·lícules més.

Diagnòstic: “Batman Begins” fascina l’espectador de principi a fi, centrant-se en la vessant més personal de l’heroi que neix amb la voluntat d’alliberar-se de les seves pors i d’enfrontar-se a aquells que provoquen por en els altres. Fugint d’artificis, el film té com a arma més efectiva una història magnífica amb un guió molt ben construït que sap com administrar les dosis d’aventura, sentit de l’humor, intriga i drama. Destaca l’inacabable planter d’intèrprets excepcionals (Christian Bale, Michael Caine, Liam Neeson, Morgan Freeman, Gary Oldman, Tom Wilkinson, Rutger Hauer...), i per últim l’excel·lent treball de Nolan en la direcció, demostrant que ha sabut reinterpretar l’univers de Batman, apropant-lo a la nostra realitat.

Efectes secundaris: Satisfarà les millors expectatives dels seguidors de les aventures del superheroi.