Com superar la crisi de la maduresa entre copa i copa de vi

Entre copas (Sideways). Alexander Payne. Estats Units 2004

L’argument: Dos amics en plena crisi dels 40 emprenen un viatge per la regió vinícola de Califòrnia. Es tracta de l’última gran aventura que un d’ells viurà abans del matrimoni i de l’oportunitat que tindrà l’altre per oblidar definitivament el seu divorci.

L’anècdota: Aquesta producció independent va estar nominada en la recent edició dels Oscars en les categories de Millor director i Millor pel·lícula, entre d’altres. Malgrat que no tenia gaires opcions a causa del duel Eastwood-Scorsese, Alexander Payne i Jim Taylor van resultar premiats com a autors del Millor guió adaptat.

Diagnòstic: El film es basa en un guió ben construït que aprofita els recursos de la comèdia per endinsar-se en els drames personals, les pors i les misèries dels dos protagonistes que, sense fer perdre el somriure a l’espectador, acaben immersos en situacions veritablement patètiques.
Destaquen les interpretacions de Paul Giamatti i Thomas Haden Church que omplen de riquesa els seus personatges i doten la història de credibilitat.

Efectes secundaris: Adient per als amants del bon vi. Contraindicada per aquells que esperin una comèdia incisiva a l’estil de Todd Solondz.