Gabriel Amargant: “Espero que passem junts una bona estona”

El saxofonista i clarinetista argentoní actuarà avui al migdia al Pati de Les Esmandies

  • Neus Masnou // Fotos: cedides
  • Dijous, 25 Juliol 2019 08:45

Les Santes 2019, Gabriel Amargant

El 26 de juliol a les 12 h es podrà gaudir de la música del jove saxofonista d’Argentona Gabriel Amargant en formació de trio. El seu gran nivell tècnic i creatiu li ha fet tenir a una projecció internacional poc habitual per a la seva edat. Al concert que farà al pati de Les Esmandies presentarà les cançons del seu tercer disc, Aire.

Com comences a tocar?

Jo crec que com quasi tothom, de molt petitet. Començo a l’Escola Municipal d’Argentona. Després faig el grau mitjà a Granollers i posteriorment la carrera a l’ESMUC. He completat meva la formació anant a Nova York a fer classes particulars amb músics.

En quin estil consideres que encaixes?

Bé, quan ets petit fas tota mena d’estils musicals. Diria que sempre he fet tant formació clàssica com jazz. Ara m’especialitzo més en el món de la improvisació. El tema dels estils sempre és controvertit. En principi faig jazz, així s’ha de concebre el concert de Santes, però el jazz abraça moltes coses. No té tanta història com la música clàssica.

Tocaràs cançons del teu tercer disc, he vist. Alguna altra?

Principalment aprofitem el concert per presentar el disc, tot i que també tocarem bastanta cosa nova que encara no està enregistrada i que potser entraria en un quart disc.

Com definiries aquest nou disc?

D’entrada, cal dir que és una formació de trio: hi ha contrabaix, bateria i jo toco el saxo i el clarinet. Això ho defineix musicalment. Són temes originals, propis, però que beuen de la tradició. S’inspiren musicalment també en el flamenc i la música folklòrica. També m’han inspirat llocs concrets i lectures concretes. Alhora, per a mi viatjar ha estat també font d’inspiració.

Què vols oferir al públic?

Únicament espero que passem junts una bona estona. Sempre. Això és del que tracta.

Has tocat a Mataró abans?

Sí, també havia tocat a Torre Llauder, per exemple. La diferència és participar en Les Santes d’una forma nova. Hi havia tocat a la Festa Major però amb la Banda Municipal. Aquest cop implica tocar al migdia, no de nit. Tocar per Santes em fa molta il·lusió per un tema de proximitat; hi he estat molt vinculat, per la Banda Municipal.

Què consideres que és distintiu del que toques?

Decidir què em distingeix és feina dels crítics. Jo crec que la gent de la meva generació estem definits pel fet que som persones que hem fet formació clàssica però que també hem tingut accés a estudis de jazz, cosa que no existia abans i que ara està de moda. El fet que les noves generacions  hàgim pogut escoltar cançons i tenir tot el món a accés d’un clic genera una sensibilitat musical especial.

26 de juliol


Concert vermut - Pati de Les Esmandies, 12 h

El 2009 Amargant va presentar el seu primer disc, 'First station (Fresh Sound New Talent)' i el 2015 va publicar el segon treball propi, 'And now for something completely different (FSNT)'.