El dispositiu de seguretat: una prioritat ineludible en el marc de Les Santes

Com a canvi destacat, dissabte dia 27 hi haurà una hora de diferència entre el final del castell de focs i l'inici dels concerts

  • Redacció // Foto: Daniel Ferrer
  • Divendres, 26 Juliol 2019 07:16

Les Santes 2019, controls seguretat Santes

El dispositiu de seguretat és un dels elements més importants de l'organització de Les Santes. Per a l'Ajuntament de Mataró, aquesta infraestructura és prioritària i requereix moltes persones per dur-la a terme. Mossos d'Esquadra, Protecció Civil, Policia Local i Bombers de Mataró són els equips protagonistes quan es tracta de garantir la seguretat en actes com el Desvetllament Bellugós, el No n'hi ha prou! o els grans concerts. En aquests casos, tal com ens explica el regidor de Seguretat Pública, Juan Carlos Velez, "se seguirà duent a terme el tancament i el control d'accessos a la zona centre", una mesura que des del consistori entenen que "ha vingut per quedar-se".

A més a més, i com a novetat, aquest any es fa un control telemàtic de capacitat, amb un sistema que transmet la informació recopilada directament al Centre de Coordinació Municipal (Cecopal). En aquesta edició de Les Santes, també s'ha reforçat la zona centre amb un equip de vigilants cívics per prevenir conductes incíviques, i s'ha reubicat l'escenari dels macroconcerts a la zona del club de natació per disposar de més capacitat d'evacuació.

Per últim, i com a canvi destacat, dissabte dia 27 hi haurà una hora de diferència entre el final del castell de focs i l'inici dels concerts, quelcom que Jerez qualifica de necessari perquè no es col·lapsin els passos subterranis. "A més a més, els principals passos a nivell en alguns moments seran de sortida i en altres només d'entrada amb el mateix objectiu", afegeix el regidor.

Rebuig a tota mena d'agressions

Les Santes 2019, controls seguretat Santes

Aquest any la iniciativa de prevenció "No és No. Cap agressió sexista!" amplia el missatge amb el lema "No callem, de festa respecta", que incorpora el rebuig a les agressions LGTBI i apel·la a la responsabilitat col·lectiva. Els punts d'informació s'instal·laran en 13 actes, repartits per diversos espais de la Festa Major, i hi haurà tres professionals especialitzades en aquestes situacions.