Foc, aigua i música per a petits i grans

La Tarda Guillada, avui a diferents espais de la ciutat

  • Neus Masnou // Fotos: Daniel Ferrer i cedides
  • Divendres, 26 Juliol 2019 07:22

Les Santes 2019, Tarda Guillada

Com ja és habitual des de fa uns anys, el dia 26 de juliol arriba la versió del Desvetllament Bellugós per als més menuts: la Tarda Guillada. La Parranda, la Convidada de la Família Robafaves, el Correguspira, la Pujada Tabaladeta i la Ruixadeta faran gaudir petits i grans.

De Parranda!

La tarda més esbojarrada de l’any s’inicia amb De Parranda!, una repetició del que s'haurà viscut a la Riera la nit anterior. Com que els santeros que no han pogut viure la Nit Boja del 25 (o els que la volen repetir però amb els menuts a coll) no es volen perdre res de la festa, el dia 26 a les 18 h es repeteix la famosa baixada musical.
Tant grans com petits acompanyaran els gegants en la baixada des de l’Ajuntament fins a la plaça Santa Anna al ritme del Bequetero, comptant fins a quinze, ajupint-se i saltant sense parar.

Convidada de la Família Robafaves

Un cop a plaça Sant Anna, finalitzada la Parranda a les 18:30 h, caldrà estar ben atent per trobar els voluntaris de Les Santes. Aquests repartiran galetes (sense gluten) i suc de taronja a qui en vulgui.
A més, durant una hora es podran ballar en família els ritmes jamaicans i alegres del grup The Penguins i el seu “Reggae per xics”.  

Correguspira

Després d’una estoneta per descansar i tapar-se una mica amb un barret i un bon calçat, tots els membres de la família estan convidats al Correguspira.  
Els més atrevits podran acompanyar de prop la Momeroteta, el Dragalió i els seus convidats, sota una pluja de foc i petards. Entre els convidats especials hi ha els Diables d’Argentona, amb els Banyetes, i els Diables de Voramar.
El Correguspira s’iniciarà a les 20 h a l’Ajuntament, pujarà la Riera fins a girar per la plaça dels Bous i tot seguit tornar a baixar fins a aturar-se les figures a la plaça de l’Ajuntament.

Les Santes 2019, Tarda Guillada

La Pujada Tabaladeta i la Ruixadeta

I des de la plaça de l’Ajuntament, i per seguir amb els paral·lelismes amb la Nit Boja del dia anterior, es farà una cercavila fins al Nou Parc Central. La cercavila s’iniciarà a les 21.30 hores i ocuparà la mitja hora de temps que quedarà fins a les 22 h, quan començarà la Ruixadeta.

La Ruixadeta està dedicada als qui encara segueixen amb energia després d’una tarda tan moguda. Un bany d’aigua a tot l’Espai Firal del Parc Central perquè grans i petits es puguin refrescar després de la calor del correfoc i ballar alhora al ritme de famosos hits musicals.

La Ruixadeta serà el punt final d’una Tarda Guillada pensada perquè tota la família pugui gaudir de la cara més esbojarrada i divertida de Les Santes.

Les Santes 2019, Tarda Guillada

26 de juliol


De Parranda! - Des de davant de l'Ajuntament, 18 h

Convidada de la Família Robafaves - Plaça Santa Anna, 18.30 h

Correguspira - Des de davant de l'Ajuntament, 20 h

Pujada tabaladeta - Des de davant de l'Ajuntament, 21.30 h

La Ruixadeta - Espai Firal del Parc Central, 22 h