Tret de sortida a Les Santes 2019

La traca i la Dormida enceten la Festa Major

  • Redacció // Fotos: Daniel Ferrer
  • Dijous, 25 Juliol 2019 07:59

Les Santes 2019, 19 Crida a Festa Major

La popularitat de Les Santes ha fet que la festa hagi crescut inevitablement. Però la Crida és l'acte que marca l'inici formal de tot. Quan totes les figures del seguici, acompanyats d'una gran marea de mataronins i mataronines arriben davant de l'Ajuntament, és el moment de mirar cap al balcó.  És l'hora del discurs de l'alcalde, que animarà tots els presents a gaudir al màxim de la nostra Festa Major.  Posteriorment, la traca confirmarà, ara sí, que la cosa ja ha començat. Els presents podran gaudir després dels balls propis i les dormides de les comparses, el primer moment de la festa per fer-ho.

Les Santes 2019, 19 Crida a Festa Major

Cap a la Crida

Abans d'encetar la festa, però, les diferents figures sortiran a dos quarts de vuit de Can Marfà, on han estat guardades tot l'any, i es repartiran per diferents espais del centre, esperant a ser cridats pel coet volador que els marcarà l'anada a la Crida.
Els nervis estan a flor de pell i l'ambient dels qui estan al carrer i dels membres de les comparses és de màxima intensitat. Les Diablesses, les momerotes, els dracs, l'Àliga, els Nans i els Gegants, acompanyants per l'Agrupació Musical de Maresme, oferiran l'acte esperat per petits i grans.

Un aniversari especial

Aquest any, el flabiol que acompanya la Família Robafaves tindrà un moment d'especial protagonisme a la Crida, en la commemoració dels 300 anys de la primera referència de l'instrument a Mataró.

25 de juliol


Cap a la Crida - Diversos indrets, 19:45 h. Crida de Festa Major - Ajuntament, 20 h