La previsió meteorològica preveu un 27 passat per aigua

Preocupació per l'afectació d'un front de precipitacions que pugui esguerrar el dia de Les Santes

  • Redacció // Fotos: Arxiu
  • Dimecres, 24 Juliol 2019 09:22
Pluja a Les Santes

Com ja ve sent una tradició més, els mataronins estan pendents de la previsió meteorològica a poques hores de l'inici de Les Santes. I les darreres notícies no són gaire optimistes ja que els diferents models de previsió auguren una alta probabilitat de pluges el dia central de la Festa Major, el 27 de juliol. Hi ha un front de precipitació que arribaria a Catalunya la tarda del dia 26 que podria esguerrar el dia principal de la celebració. Es dóna la circumstància que en poques hores, els models europeus que preveuen on hi haurà precipitacions, van passar de pronosticar que l'aigua no arribaria al litoral a preveure, segons algunes previsions, possibilitat de pluja durant la pràctica totalitat del dia 27.

El 27 de juliol és el dia de Santa Juliana i Santa Semproniana i un dels més intensos pel que fa a programació, des de les Matinades, l'Anada a Ofici i la Missa del matí a la Passada, els Focs o el Sarau de la tarda, vespre i nit. Un possible episodi de pluja sostinguda podria fer la guitza, especialment, al muntatge del castell de focs, als actes de carrer o als concerts previstos, com el de la Big Band Jazz del Maresme o el dels Catarres.

Previsió de pluja

Caldrà estar atents, una vegada més, de l'evolució sobre el radar meteorològic de les possibles precipitacions que, en els darrers anys, s'han convertit en un clàssic de diferents jornades de Les Santes però que, fins ara, no havien deixat el 27 passat per aigua.