Neus Mar: “La dona va guanyant terreny en el món de l'havanera”

Neus Mar dedicarà, com a solista, un repertori d'havaneres i cants de taverna

  • Marina Alaminos //Fotos: cedides
  • Dimecres, 24 Juliol 2019 08:34

Les Santes 2019, Neus Mar havaneres

Neus Mar i els seus músics, Sónia Zurriaga a l’acordió, Pep Rius al contrabaix, Emilio Sánchez a la guitarra i Enric Canada a la percussió, preparen un concert amb un repertori d’allò més variat. Unes “havaneres en femení” molt íntimes i especials, que aniran acompanyades de rom cremat.

Com neix el projecte de Neus Mar i de quines influències beu la seva música?

El projecte comença en el món de l’havanera el 2008 i jo hi entro de la mà de Càstor Pérez. Amb ell fem un espectacle anomenat L’essència de l’havanera i després fundem el grup Cubacant, on s’incorpora en Xiqui Ramon. Després de la mort d’en Càstor Pérez començo a buscar els meus músics i a fer havaneres com a veu solista femenina.

Ja vau actuar a Les Santes l’any 2011, amb Cubacant. Què suposa per a vostè tornar-hi vuit anys després?

Tornar després de tant de temps em fa molta il·lusió, també perquè és una festa molt important. De la cantada de Les Santes se’n sent molt a parlar i a Mataró, precisament, sempre és un plaer tornar-hi.

Les Santes 2019, Neus Mar havaneres

 "Tornem a Mataró vuit anys després i ens fa molta il·lusió perquè és una festa molt important" - Neus Mar

 Què hi sentirem, en aquest concert?

Aquest any el concert de Les Santes té un gust femení total i compartir escenari amb Les Anxovetes sempre és fantàstic. M’agrada reivindicar el paper de la dona en el món de l’havanera perquè sempre ha estat un cant tradicionalment masculí. Crec que a poc a poc la dona va guanyant terreny en el món de les havaneres i Mataró ha fet molt bé d’apostar per una cantada totalment en femení.

24 de juliol


Concert de Neus Mar Havaneres i rom cremat - Escenari Espigó, 22 h

La cantant ve acompanyada de quatre músics