Guillem Solé: “Les Dissantes són una festa amb valor afegit”

Entrevistem el cantant de Buhos, cap de cartell de Les Dissantes 2019

  • Berta Seijo // Foto: cedida
  • Dissabte, 20 Juliol 2019 07:11

Les Santes 2019, buhos

Enguany Buhos és un dels grups més esperats de la Festa Major. Els de Calafell ompliran l'Escenari Espigó amb el seu directe enèrgic, festiu, però alhora molt reivindicatiu. Nosaltres hem parlat amb el seu cantant, Guillem Solé, que afirma que "Les Dissantes són la celebració perfecta quan es tracta d'aportar el seu granet de sorra a una causa que els commou".

No és la primera vegada que toqueu a Les Dissantes. Què us agrada d’aquesta festa?

És la tercera vegada que toquem a Les Dissantes i ens agrada molt venir perquè és una festa amb valor afegit. Des de la primera vegada, vam quedar enamorats de la Fundació, de la manera que tenen d’entendre la vida i d’arromangar-se per una bona causa. Sempre que hem baixat del seu escenari ho hem fet emocionats. És més que un concert per a nosaltres, suposa veure persones que considerem molt especials.

Què heu volgut transmetre amb el "Jo soc com tu" d'aquest any?

Vam pensar que el més idoni era escriure una lletra alegre i positiva. Sempre que hem estat a Les Dissantes el record que ens hem emportat a casa ha estat ple d’energia i molta vida, i precisament això és el que hem volgut transmetre a la cançó.

Aterreu a Mataró per presentar el vostre darrer treball, 'La gran vida'. Heu aprofitat aquest disc per dir el que penseu?

Sempre ho hem fet, sempre parlem de temes que ens commouen, de coses que ens preocupen. Evidentment, també hi ha cançons festives. En definitiva, és un disc bastant real que ens defineix molt bé i que plasma tot allò de què parlàvem a la furgoneta durant els dos anys anteriors a la sortida del disc. El que passa al nostre voltant ens marca i acaba reflectint-se en el contingut de les nostres lletres.

Dissabte 20 el públic podrà sentir algun tema acabat de sortir del forn de Buhos?

Hi ha una cançó que acaba de veure la llum i que es titula "Connectats", que de ben segur tocarem a Les Dissantes. És un tema que està sonant molt a la ràdio ara i que ha donat els seus fruits molt de pressa; només una setmana després d’estrenar-se a la Telecogresca ja la corejaven als concerts.

Com definiries el directe de la vostra banda?

Carregat de molta vitalitat i entusiasme. A vegades estem a punt de pujar a l’escenari i ens estranya que la gent ens animi amb el típic “ara a donar-ho tot!”. No ho sabríem fer d’una altra manera.

Una celebració solidària i amb moltes activitats

El passeig Marítim (Escenari Espigó) i la platja acolliran dissabte dia 20 de juliol el conjunt d'activitats promogudes per la Fundació el Maresme, que té com a objectiu promoure la inclusió social i la participació activa de les persones amb discapacitat intel·lectual.
A part de la marató de concerts, l'entitat ha preparat un seguit d'activitats que inclouen la flashmob Dissantes, protagonitzada pel tema versionat per Buhos "Jo soc com tu"; el tradicional sopar amb en Santi i el Macro Escape Room a l'aire lliure.
Enguany, Les Dissabtes estrenen un perfil d’Instagram, @dissantes, amb la intenció de compartir en comunitat tota la informació amb imatges i continguts de la festa.

19 de juliol


Dissantes - Passeig Marítim - Escenari Espigó
Jocs Infantils 17.30 h - Flashmob 20.30 h - Concerts (Òscar Torres + La Otra + Valira + Buhos) 21 h