Canvis i novetats de Les Santes 2019

Els escenaris són els que porten més canvis a la Festa Major d'enguany

  • Redacció // Fotos: cedides
  • Divendres, 19 Juliol 2019 09:29

Cultura 2019, pensant en la canalla

Les Santes és una festa que la majoria de mataronins, i alguns forans reincidents, tenen molt interioritzada. Però cada any poden sorgir canvis de localització o crear-se nous espais o activitats. Per això, recollim tot el que has de tenir en compte si no vols trobar-te amb sorpreses al carrer.

Els concerts a tocar del mar

El passeig marítim és possiblement l'espai que més varia. En primer lloc, els concerts que habitualment es feien al Pati del Cafè Nou, on aquest any no hi ha cap acte, i alguns dels que es feien a l’escenari de la platja del Callao, com les Havaneres, es traslladen a un nou escenari cobert ubicat a la platja del Varador, al costat del Centre de Natació Mataró (Escenari Espigó). En aquest últim, també s'hi celebraran les Dissantes. Continuaran a primera línia de mar, però, els tradicionals de la platja del Varador, al costat del port, i el del passeig del Callao amb altres espectacles.

Un nou espai per a noves veus

Una altra de les novetats pel que fa a les localitzacions musicals és la instal·lació d'un nou escenari a la plaça de Santa Anna (Escenari Maresme). La voluntat de l’organització és "oferir un espai dins la festa als grups emergents de la comarca". En aquest espai hi tocaran, el divendres 26 a les deu del vespre, Cine Núria, Talcö i The Outside Hours, juntament amb els ja consolidats Playback Maracas.

Les Santes arriben als barris

Al Pla d'en Boet, el Camí de la Serra i la Via Europa també s'hi faran actes de Les Santes. Tot i que la denominació no ha agradat a alguns ciutadans, la idea de l'organització és bona: que la festa s'estengui per la ciutat. Per circumstàncies diverses, cap dels tres barris havia pogut celebrar fins ara cap acte de la Festa Major.
Així, aquest any tindran una programació pròpia amb activitats vinculades al cinema, la música i el teatre. El divendres el cinema a la fresca es podrà gaudir a tots tres barris; el dissabte, les orquestres pujaran a l'escenari i el diumenge tancaran la festa tres espectacles infantils.

Pensant en la canalla

Cultura 2019, pensant en la canalla

Per a aquestes Santes, l'Espai Familiar estrena ubicació. Estarà situat dins el mateix Parc Central, però l'espai es trobarà al voltant de la Casa Capell. El canvi s'ha fet per guanyar més ombra i més verd. A més, des de l'organització asseguren que es tracta d'un espai on les diferents activitats quedaran més integrades, s'aprofiten més els espais i, de cara al públic, és més acollidor. D'altra banda, també es reforça la qualitat del servei per als artistes que hi participen.
Pel que fa a les novetats, la principal és la Carpa Caputxeta, amb capacitat per a 200 persones, la qual compta amb la col·laboració de Cronopis (Espai de Circ de Mataró). A la carpa s’hi faran sessions de tarda de titelles i dues sessions golfes de l’estrena del nou espectacle d’Alba Sarraute, una posada en escena del drama de Shakespeare a partir del circ i el clown.