La setena edició de Les Dissantes escalfa motors amb Buhos com a cap de cartell

La festa, que se celebrarà el 20 de juliol a l'Escenari Espigó del Passeig Marítim, incorpora noves activitats, com un 'escape room' a l'aire lliure

  • Berta Seijo // Foto: Daniel Ferrer
  • Dilluns, 27 Maig 2019 15:03

Dissantes 2019

Aquest migdia s'ha fet pública la programació de Les Dissantes d'enguany. Segons han explicat la regidora de Cultura, Núria Moreno, i el gerent de la Fundació El Maresme, Albert Vidal, la setena edició de la festa se celebrarà el pròxim 20 de juliol a la tarda nit a l'Escenari Espigó del Passeig Marítim, al costat del Centre Natació Mataró. "Es tracta d'un nou emplaçament molt versàtil i amb doble cara (una mirant a l'interior i l'altra cap a la platja) que trobem molt encertat i que segur tornarem a utilitzar en pròximes ocasions", ha afirmat Vidal.

Aquest any, la Fundació El Maresme ha preparat noves activitats, "en el marc d'una festa inclusiva pensada perquè grans, joves i petits de tota la comarca s'ho passin bé". Entre elles, destaca el Macro Escape Room Outdoor, preparat amb la col·laboració de Cubik, de pagament i que proposa als participants vuit proves i enigmes que hauran de resoldre. El repte arrencarà al vespre també al Passeig Marítim, i serà el millor acompanyament de la resta d'activitats que ja formen part de la tradició de Les Dissantes: la flashmob, el sopar amb en Santi i els concerts. A més a més, enguany la Fundació El Maresme col·labora amb Sports Funatics amb l'objectiu d'apropar els esports a la platja als mataronins i mataronines, que podran gaudir alhora de jocs infantils i del popular conta-contes d'en Santi.

El plat fort

A les 21 hores es donarà el tret de sortida als concerts, amb diversos protagonistes: el "cantautor rumbero" Òscar Torres; la cantautora madrilenya i fervent defensora del feminisme, La Otra; el nou projecte del guitarrista de La Raíz, Valira, i l'actuació de Buhos, que tornen a Les Dissantes com a cap de cartell. Finalment, el grup de versions Anganga posarà punt final a la festa. Dit això, segons ha afirmat la regidora a la roda de premsa, "es donen tots els ingredients perquè Les Dissantes tornin a ser un èxit de participació a la ciutat".

Com a prèvia de Les Dissantes, aquest diumenge, en el marc de la sisena Caminada de l'Escola l'Arboç, es farà la presentació del "Jo sóc com tu", la cançó que cada any ballen milers de persones en una multitudinària flashmob i que en aquesta ocasió signen Buhos.

Les activitats són gratuïtes, i la recaptació a les barres i a través dels elements de marxandatge es destinarà a fer front a les despeses de la jornada. En cas de superàvit, els diners aniran a la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual.