Intentaran que la Juliana tingui gust de Juliana

Cultura es compromet a buscar una versió de la popular beguda que sigui respectuosa amb l'original i amb la normativa de seguretat alimentària

Cultura, Santes 2013, juliana 1

La presentació del cartell de Les Santes es va fer, com sempre. en el marc d'un Plenari de la Comissió de Les Santes i davant una quarantena de persones. L'òrgan participatiu de l'organització de la Festa Major també va servir per anunciar diferents novetats de la logística de Les Santes 2019 ja que el programa no es donarà a conèixer fins el mes de maig. Una de les notícies més recordades de l'any passat, el nyap de la Juliana embotellada, va ser tema estrella i Cultura va anunciar que està treballant perquè no es repeteixi la mateixa situació.

Juliana falsa

L'any passat, en el marc dels Requisits de Festa Major, la Juliana que es va servir era totalment diferent de la clàssica. La raó era que la producció del típic còctel a base de granissat de maduixa, cava, suc de taronja i tres licors s'havia externalitzat a una empresa i se servia una Juliana embotellada que va aixecar crítiques unànimes i va popularitzar l'etiqueta de #fakejuliana (Juliana falsa) a les xarxes socials. La Juliana del 2018 tenia un gust totalment diferent, era molt més forta i va causar estralls a més d'una persona.

Un assaig-error

Al Plenari de Les Santes es va reconèixer que la solució del 2018 no era satisfactòria i es va qualificar "d'assaig-error" el procediment. Fonts de Cultura van explicar que es busca intentar acomplir amb la normativa de seguretat alimentària i van anunciar que s'està buscant una fórmula "que s'acosti el màxim a l'original i que tingui bons resultats en gust i també en seguretat". Per aquest 2019, doncs, es farà una segona temptativa d'imitar la Juliana original.

Ubicacions dels concerts

Les Santes del 2019 també comportaran alguns canvis d'ubicació dels actes musicals. Així les Dissantes de la Fundació Maresme tornaran al Parc Central, els concerts del Pati del Cafè Nou passaran al Callao o al Parc per les obres que s'estan fent al Cafè Nou i que hipotequen l'espai habitual i la nit del 27 hi haurà dos concerts, un al Callao i l'altre a la Platja del Varador.

Dissantes 2017