Els alumnes de l'Aula de Música mostren el seu bon nivell

El concert celebrat al Clap reuneix un nombrós públic

El passat dimecres l'ambient de la sala petita del Clap es va acostar a la dels clubs nocturns, amb un bon nivell de música de diversos estils amb denominadors comuns: la modernitat, la qualitat, la improvització...

El concert que l'Aula de Música Moderna i Jazz de Liceu Mataró va protagonitzar al Clap va deixar un bon regust als nombrosos assistents que van seguir amb atenció les evolucions tres "combos", la "big bang" i la posterior "jam session". Tres conceptes –que tot seguit desgranarem– d'un concert que va arrencar amb un retard excessiu, una tradició dels músics que ja comença a ser una mica preocupant. Per sort la música va estar a l'alçada i no va decebre al públic que va omplir el primer pis de la sala de concerts mataronina.

Navegant per diferents estils
Amb gairebé una hora de retard respecte a l'horari previst, va saltar a l'escenari el primer "combo", nom genèric que donen a cadascun dels grup musicals formats per diferents instrumentistes. En total van actuar tres formacions d'aquest tipus que van desfilar sense problemes per estils com el jazz, el blues, el reggae, la bossa-nova, l'ska més clàssic... seguint una partitura, però deixant moments de llibertat perquè cadascún dels components pogués deixar veure la seva creativitat.

Despres va ser el torn de la "big band", amb més integrants –com el seu nom bé indica– que va condensar la seva qualitat en un parell de peces de gran riquesa musical. I per acabar, el concert va obrir-se a les aportacions de tots els presents amb valentia i, lògicament, coneixements, que van atrevir-se a fer seva l'estona dedicada a "jam session", on es va poder sentir per primera vegada algú posant veu als temes, que fins aleshores havien estat únicament musicals.