Doble sessió de Concerts de Nadal la nit de divendres

El concert del Foment clausura els actes del centenari

La celebració del Nadal porta a la ciutat música i els concerts. Les actuacions de cors i orquestres han estat les protagonistes aquest cap de setmana oferint els tradicionals Concerts de Nadal. La nit del divendres l’oferta era doble. Per començar, el Teatre Monumental va acollir el Concert de Nadal de Caixa Laietana que va comptar amb l’actuació de l’Orquestra Simfònica Europea Mediterrània. L’altre escenari va ser el Foment, que amb la presència de l’Orquestra Jove, el Cor Jove i Cor Superior del Conservatori del Liceu també van oferir una vetllada de qualitat als assistents.

Amb una platea gairebé plena va començar, a 2/4 de 10, el Concert de Nadal que s’interpretava al Monumental. Sota la direcció de Cristian Florea, l’Orquestra Simfònica Europea Mediterrània va interpretar una selecció de peces del compositor vienès Johann Strauss. El cuidat programa es va caracteritzar per la presència de valsos i les polques, tot i que també es van poder sentir altres operetes i marxes. La nit va oferir petites sorpreses o joies, com la possibilitat de veure al director de l’orquestra mostrant el seu talent al violoncel o el poder escoltar la Polca dels ferrers, de Joseph Strauss. Joseph és germà del famós Johann Strauss, i tot i que no va aconseguir la fama del seu germà del seu germà, també va destacar com a director i compositor.

Vilà anuncia la possibilitat de tornar a fer cinema
L’Orquestra Jove del Conservatori del Liceu, dirigida per Ricard Oliver, va començar el seu espectacle mitja hora després. Però abans de donar pas a l’orquestra van pujar a l’escenari el vice-president del Foment, Antoni Vilà, i Joan Vives, de Catalunya Ràdio. El primer en prendre la paraula va ser Vilà, que va qualificar el concert com un dels actes més destacats del centenari del Foment i l’encarregat de la seva cloenda. Però en el mateix parlament va aprofitar explicar algunes de les propostes del Foment pel 2005: iniciar el Cicle de Música i potenciar el teatre amateur amb una representacions mensuals del seu grup “El tranvia”. També va anunciar que s’està estudiant la possibilitat de tornar a fer cinema a la sala.
Joan Vives va agafar el relleu, ara ja per presentar el programa de la nit. Primer de tot va parlar del Concert de Nadal com d’un espectacle “extraordinari”, i el va definir “a mig camí entre concert de Nadal i concert de gala”. Vives va demostrar el seu coneixement sobre música i història, i a l’inici de les dues parts va fer interessants explicacions sobre les peces que s’interpretarien.

Els músics de l’Orquestra Jove del Conservatori del Liceu van fer un excel·lent treball interpretant, entre d’altres, Les índies galans de Rameau, la cantata luterana Un petit nen acaba de néixer, així com composicions de Schubert i Strauss. El concert va comptar amb algunes notes d’humor de la mà dels mateixos músics, com el moment que van anar deixant poc a poc sol a l’escenari el director de l’orquestra.
Però la nota nadalenca del concert va venir donada per l’interpretació de la tradicional Santa Nit, on no només va participar el cor sinó també la soprano Xerach Alonso i el tenor Marc Sala. Santa Nit, interpretada una segona vegada davant els aplaudiments del públic, va ser l’encarregada de posar punt i final a la vetllada.