Demanen un procés participatiu per repensar Les Santes

ERC vol que l’Ajuntament promogui un debat de tota la ciutat de cara a l’any que ve, quan se celebren 40 anys de la refundació de la Festa Major

  • Redacció
  • Dimarts, 28 Agost 2018 15:48

Anada a ofici

Un procés participatiu per repensar la Festa Major de Les Santes. Aquest és l’objectiu del prec que presenta ERC al proper Ple Municipal i que vol que sigui la llavor d’un replantejament de molts aspectes de la festa. El partit promou aquest fet ja que expliquen que “Les Santes van sorgir d’un moviment ciutadà fa 40 anys. Les Santes s’han fet molt grans en tots els sentits, i ha generat nous problemes I nous debats, molts dels quals s’han evidenciat enguany”. Fan referència així al fet que el 2019 se celebraran quatre dècades des de la recuperació festiva i la refundació de Les Santes. 

Els republicants creuen que “”després de 40 anys és moment de fer balanç, d’analitzar la Festa Major en profunditat i de posar sobre la taula el futur de Les Santes”.

Tres debats en un

El que proposa el partit és obrir un debat de ciutat: “promoure un procés participatiu a manera de multiplataforma que avaluï l’estat actual de la Festa Major i marqui les principals directrius a seguir els propers anys.La concreció d’aquesta multiplataforma, en diferents nivells i àmbits, és el que hauríem de començar a treballar ara mateix”. En aquest sentit enumeren que hi ha d’haver ”un debat a nivell polític, un altre en l’àmbit tècnic, i per suposat, i en tant que una de les idiosincràsies de la festa, la participació de la ciutat, que ara més que mai hauria de ser el màxim de plural i diversa possible”.

CiU ja demanava un procés similar

El grup municipal de CiU ja havia demanat mesos enrere, al maig, un procés similar. En aquella ocasió recordaven una antiga al·legació seva al pressupost i es feia ressò del compromís no complert per part del govern de "encetar el debat entorn al model i costos de Festa Major durant el mes de març en el sí d’una taula de treball on siguin representats, a més dels grups municipals, els agents de la festa i persones i entitats interessades". En el mateix sentit CiU recordava que la Direcció de Cultura s'havia compromès a presentar "els costos anuals detallats i, costos que s’han d’adequar a la disponibilitat pressupostària i  amb possibles propostes de patrocini per fer front a un possible increment en la despesa de Les Santes".

Crida de Festa Major