Comencen Les Santes, continua la bronca

Les protestes independentistes contra David Bote eixorden la intervenció de l'Alcalde, prèvia a la primera Dormida de la Festa Major

  • Cugat Comas
  • Dimecres, 25 Juliol 2018 20:55

Crida de Festa Major

Una bronca intensa –molt intensa– ha tornat a marcar la Crida de la Festa Major. Les Santes són un parèntesi en el calendari que no fa abstracció del que passa la resta d'any. I per això, per segon any, a David Bote no se l'ha pogut escoltar. Des de la primera aparició al balcó consistorial de l'Alcalde un mar de cartolines grogues s'ha escampat per una Riera plena a vessar. És cert que també hi havia algun rètol de suport a Bote, que en les darreres hores havia incidit des de gents i xarxes del PSC en la "no politització" de la festa. Bote, al torn de parlar, s'ha aturat mentre rebia l'escridassada. Deu haver estat un gest de respecte a la llibertat de protesta, però així que ha tornat a parlar, llavors sí que per dir tot el seu discurs, la bronca ha anat a més.

La mobilització, convocada pel sobiranisme local –de l'ANC als CDR a la PAC– s'ha centrat a vociferar proclames per la llibertat dels presos polítics i la independència. Es reproduïa així, a escala de l'acte solemne d'inici de la Festa Major, la confrontació social existent pel tema nacional.

Crida de Festa Major

El discurs, que tot i els esforços de megafonia ha estat difícilment audible, de Bote ha tingut temps de recordar els dos mataronins ferits a l'incident amb un catamarà a Galícia o els protocols contra agressions sexistes. Bote ha assegurat que "saben que som, com som, molt diferents cap paraula per sobre de l'altra, una sola bandera, la de la creu vermella sore el blau marí, vivim i fem unes Santes compartides, barregem-nos als carrers i places". També ha tingut un record per Santiago Vicent al recordar "quan el Mestre de Gaianes ens va ajudar a recuperar la nostra festa introduint el Bequetero".

La primera Dormida

La Crida, que inusualment ha acumulat minuts de retard, ha seguit després de l'escridassada a l'Alcalde amb la primera de les dormides de la Festa Major. En una Riera plena –i una plaça de l'Ajuntament també plena de gom a gom, que ja és buida fins i tot per la pantalla gegant que s'hi situa– els mataronins han pogut celebrar l'inici de la Festa Major. 

Crida de Festa Major