Un matí més distès amb visita als grans

El Seguici sortirà ja aquest any al complet

Anada residència

És normal que, per la preponderància i la intensitat del programa del dia abans, Mataró estigui endormiscada el 28 de juliol al migdia. Alguns corren la cursa i els altres, atenent al programa, s'han d'esperar a l'Anada a la Residència per esquivar les mandres. Aquesta és una de les sortides més peculiars del seguici ja que compleixen amb el deure exemplar de visitar els grans de la residència municipal –i usuaris de moltes altres, que també fan visita– les figures queden plantades durant la ballada de sardanes que s'hi fa i més tard s'inicia un retorn fins davant de l'Ajuntament que directament queda fora de programa.

Des de fa dos anys, l'arribada al Pati de la Residència és un moment molt especial: ja que totes les figures ballen al so de l'Agrupació Musical del Maresme de manera que es fa una salutació conjunta. Un dels pocs moments de la Festa Major de veure totes les comparses juntes ballant.

Les Diablesses com a novetat

Les Diablesses, que en no ser figura fins ara eren esquives a l'acte, són la gran novetat d'aquest any de manera que enguany visitaran la Residència tot el seguici de comparses institucionals al complet, amb l'Agrupació Musical del Maresme al final de la corrua.

La Dormida més informal i desendreçada

Amb el pas dels anys, el retorn de la Residència ha acabat per configurar per si sol un dels moments més especials i divertits del programa, sense que hi entri ni hi consti. Les comparses fan la cercavila més divertida de totes, després de fer els balls propis a la Residència. Són habituals les bromes, el desori, imatges d'alegria compartida i fins i tot la Família Robafaves trenca el protocol i la Geganta és l'última en ballar.

Anada a la Residència
Des de l'Ajuntament, 11h