Els Amics de les Arts, èxit assegurat

El concert de pagament, a preus populars

Cultura 2018, amics de les arts

Poca gent a Catalunya no sap qui són els Amics de les Arts o, com a mínim, els ha sentit i ballat. Els seus membres són Dani Alegret, Joan Enric Barceló, Eduard Costa i Ferran Piqué i la seva fórmula musical és indiscutiblement guanyadora. Lletres que sintonitzen amb el públic parlant d'elements i situacions quotidianes, bon joc de veus, diàlegs musicats i una producció musical cada cop més acurada han fet que, també, el resultat hagi anat mutant. Es presenten a Mataró de caps de cartell de Les Santes perquè són el concert més esperat, al costat del de Txarango i el de Rosario. El concert de pagament torna a la música en català però ho fa amb una innovadora política de preus populars que ha de permetre que el Parc Central s'ompli per escoltar els pares de cançons tants cops cantades com 'Jean-Luc' o 'Ja no ens passa'.

En el seu últim treball s'han apropat a elements electrònics que muten la seva sonoritat

Tot i que molts grups musicals fugen del concepte, a Els Amics de les Arts se'ls pot considerar de ple en la seva pròpia maduresa musical. En el seu últim disc, 'Un estrany poder', entren de ple en el joc amb l'electrònica i obren noves possibilitats sonores. Tot i això és un grup fidel al repertori d'èxits que tota la seva claca es coneix amb exactitud. Destil·len humor i han arrodonit un espectacle total que els converteix per mèrits propis en un dels directes més buscats. El seu últim èxit 'El seu gran hit' els ha valgut premis i presència a les ràdios.

Els Amics de les Arts - Ja no ens passa

Preus populars

Les entrades pel concert del dia 26 es poden comprar a les oficines de cultura o a través de la web entradesculturamataro.cat. Valen 8 euros i haurien de permetre, també l'assistència de les generacions joves on el grup cultiva bona part del seu èxit. El bon horari i no tenir teloners poden ajudar que sigui una cita ideal per a les famílies que hi vagin en bloc.

A Santa Anna, ritmes variats i fins enllaçar a Matinades

Nit de ball amb música molt diversa, començant pel swing de Shakin’All que comptarà amb músics i ballarins del col·lectiu Big Head Hoppers, encarregats d’animar el principi de la festa. Tot seguit trobarem el soul i el funk català de La Soul Machine, que presentarà el seu nou disc 'Una nota a la nevera' amb cançons ben animades i amb optimisme. Per acabar la jornada hi haurà el DJ David Oleart, que punxarà la seva selecció d’èxits musicals.

Els Amics de les Arts
Parc Central, 23h