La tarda dels més petits: escola del millor ritual

De la suor del Desvetllament a les guspires sota el foc del 26 a la tarda

Tarda Guillada 2016

Si diem que el de la Nit Boja és un ritual festiu de primera fila, cal reconèixer l'encert d'haver creat la Tarda Guillada que reprodueix la seqüència i els actes però adaptats als més petits. Aquesta és la seva jornada, ja que la massificació fa desaconsellable l'assistència amb menuts a la Nit Boja.

La Tarda Guillada permet universalitzar les sensacions úniques de ballar El Bequetero a prop d'en Robafaves, de reposar festivament a Santa Anna o de tapar-se de les guspires impertinents del Dragalió o la Momeroteta. També de remullar-se, finalment.

Tarda Guillada

Completa Tarda Guillada

Tots els actes de la nit anterior tenen torna per a fills i filles. I per això és una tarda intensa, esperada i concorreguda. D'aquesta manera, també, es fa escola. I els bons hàbits festius del futur arrelen ja en aquests horaris en format de present. De fet, un dels millors espectacles d'aquesta jornada és veure, precisament, el rigor dels menuts a l'hora de ballar el Desvetllament o aixoplugar-se per complet del foc.

El que sí que canvien en aquesta ocasió són els noms: De Parranda, Correguspira, Pujada Tabaladeta i Ruixadeta són les diferents estacions d'aquesta tarda, que omple a vessar el Centre de la ciutat i acaba al Nou Parc Central.

Els protagonistes del Correguspira

De la mateixa manera que passa amb l'Escapada a Negra Nit o altres actes amb participació de figures i colles de fora, el Correguspira permet descobrir els atractius de foc infantils i compta, per poder repartir guspires, amb una nòmina de convidats a Momeroteta i Dragalió ben il·lustre. Es coneixen l'acte a la perfecció els Diables petits de la Llàntia, venen de prop els Banyetes, diables infantils d'Argentona i també hi haurà la Cuqueta de Castellbisbal i el Petit Camell de Molins de Rei.

 

De Parranda
Des de l'Ajuntament, 18h

Correguspira
Des de l'Ajuntament, 20h

Ruixadeta
Nou Parc Central, 22h