Campanes al vol, que l'endemà és 27

La Barram és la repicada més important de l'any, a Santa Maria el 26 de juliol

Barram

En la llista de peculiaritats de la Festa Major de Les Santes –que algun dia s'hauran de relacionar de forma detallada– hi hauria de figurar amb entitat pròpia la Barram i Repicada. Es tracta, senzillament, de la repicada de campanes més important de l'any, l'anunci que l'endemà és 27 de juliol, diada de Santa Juliana i Santa Semproniana. Desenes de persones es concentren a la Plaça de Santa Maria per seguir aquesta sessió de mitja hora on intervenen, al primer nivell del campanar, la Juliana i la Semproniana, la Carme, la Miquela i la Montserrat i a dalt del cimbori les de les hores: la Madrona i la Candelera.

Abans de la repicada amb les campanes al vol es fa, pròpiament, la Barram amb les 27 batallades de tres campanes concatenades.

Barram i Repicada de fa anys

Morterets per reforçar-la

La de la Festa Major és la repicada més llarga de l’any i anirà acompanyada de morterets que es disparen des de l’Hort del Rector. Els 30 minuts que dura la Barram anuncien la vigília del dia central de la celebració, el dia de Les Santes. I entre petards i campanes no és pas poca a la gent que desperten.

Barram i Repicada
Santa Maria, 14h
26 de juliol