L'inici formal de tot: Són Santes, definitivament

La primera Dormida, després de la traca, a la Crida a la Festa Major

Crida de Festa Major 2017

Per més que Les Santes hagin anat creixent pel seu davantal, el seu inici més formal és la Crida. Ja se sap: a les 20h del dia de Sant Jaume davant de l'Ajuntament. Totes les figures del seguici i milers de persones omplint a vessar el davant i també el darrera de l'Ajuntament, on hi ha pantalla gegant. L'Alcalde pronuncia unes paraules enmig del brogit i encén la traca que espetega per anunciar que ara sí que són imparables i ja són Santes, de forma definitiva.

Les protestes tornaran a centrar l'acte ja que des de les entitats sobiranistes i els CDR s'ha convocat una protesta contra l'Alcalde David Bote

La Crida és la primera oportunitat de veure totes les figures fent la Dormida i, de ben segur, és el moment que més gent segueix amb atenció aquest ritual genuïnament mataroní.

Crida de Festa Major 2017

Abans de la Crida les figures hauran sortit a dos quarts de set de Can Marfà i s'hauran disposat en els diferents espais del Centre tot esperant el coet volador que decretarà l'inici de l'Anada a la Crida. Són minuts de màxima intensitat, on els nervis per Les Santes són compartits, així com l'alegria de ser-hi ja, després de tot un any. Diablesses, momerotes, dracs, Àliga, Nans i Gegants, a més de l'Agrupació Musical del Maresme oficien aquest acte. Formal i desenfadat a la vegada. Molt popular i sobretot molt esperat pels petits i petites a qui els ulls els cremen de tan encesos d'il·lusió.

Cap a la Crida
Diversos indrets, 19:45h

Crida de Festa Major
Ajuntament, 20h