La pluja escurça però no pot apagar l'Encesa

Els Diables, el Basilisc i la Faràndula Gironina, forçats a retallar el recorregut de l'acte, que acaba de forma espectacular davant l'Ajuntament

  • Redacció i Fotos de Daniel Ferrer
  • Dilluns, 23 Juliol 2018 09:59

L'Encesa

Un xàfec contundent, molt contundent, semblava diumenge a la tarda més que una amenaça per l'Encesa, el primer gran acte de foc amb el que els Diables de Mataró encenen la seqüència festiva de Les Santes. Però no. La pluja va alterar els plans, va desorientar el públic, va endarrerir i finalment va fer retallar el recorregut de l'acte. Però l'Encesa es va poder fer. I la Festa Major va guanyar una altra batalla a la climatologia.

Extremant les mesures de seguretat i com a regal per a centenars i centenars de persones que no s'ho volien perdre, el Ball de Diables de Mataró va apostar fort per mantenir el seu gran acte, allà on llueixen més com a Ball amb tots els seus elements i personatges.

El seguici va anar fins a Santa Maria, en un recorregut que permetia veure les evolucions dels propis elements de foc com els Diables o el Basilisc, sempre espectacular, i també tota aquesta Faràndula de figures de Girona, que enriqueixen el coneixement dels mataronins sobre altres festes majors, propòsit dels darrers anys d'aquest acte inserit en el primer cap de setmana de la festa.

Un final espectacular

Si hi ha un moment especial de l'Encesa, però, aquest és –valgui la redundància– la darrera encesa que fan les figures de foc just davant l'Ajuntament. Un esclat pirotècnic intensíssim, quan ja és fosc, que propicia un espectacular esclat pirotècnic i que és aclamat pel públic. De l'Ajuntament, a l'Ajuntament, amb aquest moment es tancava una nova Encesa a qui la pluja només va fer pessigolles. 

L'Encesa