Blaus, Verds i Malves volen anar de gamma extra

La torre de 9, el gran objectiu de les colles per aquest diumenge

  • Redacció // Fotos: cedides
  • Divendres, 20 Juliol 2018 00:00

Diada Castellera de Les Santes 2016La diada castellera de Les Santes repeteix el programa dels últims anys disposant les camises verdes, blaves i malves al centre de totes les mirades. Com les davanteres més mítiques de cada equip, Mataró ja sap quines tres colles trobarà a la Plaça de Santa Anna, disposades a enlairar els castells més difícils.
Són els Castellers de Vilafranca – l'autèntica llegenda vivent dels castells– i també els Minyons de Terrassa, que modernament han donat sobrades mostres de compromís amb la cita mataronina. I enmig d'uns i altres els nostres Capgrossos, en la seva data més crucial.
I tothom pensarà aquest any en les meravelloses Santes de l'any passat i creuarà els dits perquè les d'aquest any s'hi acostin.

CAPGROSSOS DE MATARO - 5 de 9 amb folre - Les Santes 2017

Ambició de les convidades
Totes tres colles compareixen a Mataró amb els castells de gamma extra entre cella i cella, amb la torre de 9 de gran objectiu. Els Verds, a més de la torre podrien intentar el 5 de 9 amb folre que fa diferents temporades que no es plantegen.

Diada Castellera de Les Santes 2017
Els Capgrossos no decidiran el programa fins a l'últim assaig
Tot i que ja han assolit els anomenats dos castells bàsics de 9 aquesta temporada i la torre de 9 es dona per objectiu prioritari, els Capgrossos esperaran als darrers assajos per definir el seu programa de castells. Els blaus venen d'una dinàmica de poca gent als assajos que esperen revertir amb el factor Santes i l'assaig de divendres a Santa Anna. En aquests, s'acabaran de veure les opcions en present o futur d'altres castells.

22 DE JULIOL - Diada Castellera
Plaça de Santa Anna, 12h