Com protegir la imatge dels nostres fills

Durant les activitats i celebracions de Les Santes

  • Redacció // Foto: cedida
  • Divendres, 20 Juliol 2018 09:02

La Crida de Festa Major 2016

 

Les Santes són uns dels moments més fotogràfics de l'any a la nostra ciutat. Les activitats, el bon temps, la mateixa dinàmica de la festa, fan que qui més qui menys es dediqui a immortalitzar instants, i les fotos dels menors a les xarxes socials es multipliquen.

De fet, es calcula que els pares publiquen una mitjana de 1500 fotos dels seus fills en les xarxes socials abans que facin els cinc anys i que el 92% dels nens menors de dos anys ja tenen una empremta digital. A més, un terç de les mares de menys de 34 anys tenen comptes a Facebook.

Però, qui, com i quan comparteix aquestes fotos? StepsLife, un servei que permet preservar i reviure els records dels primers anys de vida dels nens de forma privada i controlada, ha recollit les tendències d'ús de la seva plataforma per obtenir les següents dades de comportament:

* Els que comparteixen fotos dels fills són principalment dones d'entre 24 i 44 anys, de les quals un 60% tenen nadons de 0-1 anys.
* El perfil de les que més comparteixen, a més a més, són les mares (82%) seguides de pares, ties, àvies i avis.
* La majoria de fotos es comparteixen a les 12h del migdia (pausa a la feina), havent-hi un segon pic a les 19h que augmenta fins a les 23h (que coincideix quan els petits sopen i se'n van a dormir, moment en què els pares tenen temps lliure).
* El gruix de fotos que es comparteixen és del primer i el segon any de vida. Això passa ja que els primers 24 mesos coincideixen amb el període de desenvolupament més ràpid del nen i l'aparició de les "primeres vegades": primer somriure, la primera dent, primer cop gatejant, primera papilla ...

A França, les autoritats han advertit als pares que podrien ser penats amb fins a un any de presó i una multa de 45.000 € per donar a conèixer els detalls de la vida dels seus fills en les xarxes socials sense el seu consentiment.

El problema més important, recull StepsLife, és el de la privacitat de les dades i la seguretat de la informació. I és normal. De fet, a França, les autoritats han advertit als pares que podrien ser penats amb fins a un any de presó i una multa de 45.000 € per donar a conèixer els detalls de la vida dels seus fills en les xarxes socials sense el seu consentiment. I és que actualment, més del 45% dels pares amb Facebook permeten que els seus "amics" vegin les publicacions dels seus fills, un 20% més deixen que les vegin amics d'amics i un 8% tenen els seus perfils totalment públics. Un autèntic problema que atempta contra la privacitat del nadó.

En aquest context, StepsLife és l'espai en el qual els pares, família i amics autoritzats poden compartir imatges, vídeos i moments del nadó però en un entorn segur i controlat, preservant sempre la seva privacitat. Compta amb més de 50.000 nadons registrats als quals se'ls han enviat missatges, fotos i vídeos, té presència a Europa, Amèrica Llatina i Nord Amèrica.

La nova versió li dóna a l'aplicació un toc més social, convertint StepsLife en un entorn privat en el qual no només es pot guardar sinó que també es comparteixen els moments dels nens, permetent interactuar amb les imatges mitjançant likes. A més, gamifica l'experiència, donant punts i medalles a cada usuari depenent de les seves contribucions, proporciona tips personalitzats amb informació i consells per a cada etapa del nadó.