Inici acadèmic i formal de Les Santes

L'Estrena iniciarà avui dijous el període festiu de la mà de Josep Vincent Frechina i amb la Proclama de l'Herald, les Trampes i els flabiolaires

Estrena Les Santes 2016

Les Santes 2018 ja són (pràcticament) a tocar. Avui dijous dia 19 tal i com marca el calendari s'esdevindrà a partir de les sis de la tarda el cerimonial de l'Estrena. D'incorporació tardana al programa com a punt iniciàtic del pòrtic de la Festa Major, l'Estrena és un inici formal i acadèmic de la festa en el qual el Saló de Sessions es vesteix de gala per acollir un acte de dues partis: una primera dissertació a càrrec d'un expert i una segona en la qual l'Herald rep l'encàrrec de l'Alcalde de proclamar la proximitat de la Festa Major. 

Estrena i Proclama de Festa Major

El ritual, un cop fet a l'Ajuntament, es repeteix en tres punts més del centre i serveix per escampar la bona nova: només falten nou dies pel 27 de juliol i, per tant, la ciutat ja respira festa.

Estrena Les Santes 2016

Josep Vicent Frechina

Les Santes del 2018 tindran un Estrenador de molt nivell, l'estudiós de la música i la cultura popular valencia Josep Vicent Frechina que parlarà sobre el model mediterrani de la festa. Les aportacions que deixen els diferents experts que protagonitzen l'Estrena enriqueixen el contingut reflexiu de la Festa Major i el seu context. Acte seguit a l'Estrena l'Alcalde farà cridar mitjançant el flabiol a l'Herald a qui entregarà la bandera de la ciutat i encarregarà que escampi la Proclama de la Festa Major. Així ho farà, amb les Trampes de companyes, a galop i amb la música homònima de l'acte interpretada amb flabiols de banda sonora. 

El de l'Estrena és un seguici genuí, amb banderers i coreografia, que s'ha consolidat com la primera cita al carrer amb alguns dels elements propis de la Festa Major.