D'Escòcia a Mataró per fotografiar la Festa Major

El mataroní Manel Quirós, especialitzat en documental i establert a Edimburg, serà el responsable de fotografiar Les Santes 2018

  • Cugat Comas
  • Dimecres, 07 Març 2018 18:46

Manel Quirós, fotògraf de Les Santes 2018

L'elecció del fotògraf de la Festa Major es fa, cada any, en paral·lel a la de l'artista del cartell i sempre pot semblar un segon plat. Tot i això enguany la mateixa Comissió d'Imatge ha fet una elecció que permet pronosticar una exposició totalment diferent de les precedents. L'encarregat de retratar Les Santes del 2018 per fer l'exposició del 2019 serà Manel Quirós, un mataroní nascut l'any 1984 que està establert a Escòcia. 

Fora del país des de 2010, Quirós viurà Les Santes una dècada després i aportarà la seva visió personal, especialitzada en el documental i en fotografies relacionades amb els drets humans.

De manera incògnita

Quirós explica que encara no sap què farà: “M’agradaria afrontar el treball de manera incògnita, com faig sempre, sense saber què faré. No em vull informar ni mirar quines exposicions s'han fet per no copiar ni tenir una idea preestablerta. M'agrada explicar el què passa, tal com ho veig”, explica el fotògraf. 

Quirós, Prat i el cartell

Quirós reivindica que la seva “serà una òptica des de fora d'algú que fa anys que no viu la Festa Major tot i ser mataroní de tota la vida” i assegura que “ho faré amb la mateixa il·lusió amb la que vivia la festa de nen petit, com si fos una primera vegada”.

Trajectòria

Quirós va estudiar fotografia professional a la Universitat de València i comunicació visual i fotoperiodisme a Edimburg i Glasgow.  La seva dedicació a la fotografia documental s'ha desenvolupat en diversos països europeus i també en països com Bolívia, Burkina Faso, Egipte, Índia, Bangladesh, Tailàndia i Cambodja. Treballa en llargs projectes editorials fotogràfics. Ha rebut diferents premis internacionals per les seves exposicions.