El Desvetllament, sense Gegants si el terra està xop

L'Ajuntament farà el seguiment del temps al minut i contempla haver d'endarrerir la Nit Boja

  • Redacció
  • Dimarts, 25 Juliol 2017 16:53

25 Desvetllament

La perspectiva que aquesta nit plogui a Mataró és a hores d'ara el gran maldecap per tots els mataronins. Tot i que la previsió sembla haver millorat una mica, segueix sent probable que plogui en poca quantitat a primera hora de la nit i l'Ajuntament ja ha comunicat quin seria el Pla B per l'esperada Nit Boja si això passés. En coordinació amb els serveis meteorològics i sempre amb els serveis de seguretat i Protecció Civil avalant les decisions, a la reunió feta amb responsables de les colles institucionals se'ls ha comunicat aquest migdia que davant la previsió que plogui entre les deu i les dotze de la nit el Desvetllament Bellugós es podria endarrerir fins a mitja hora i fins i tot fer-se sense Gegants.

Desvetllament

Un Desvetllament sense en Robafaves, la Geganta, en Maneló i la Toneta no seria un Desvetllament però fer sortir l'Agrupació Musical del Maresme a interpretar el Bequetero pel mateix recorregut seria una de les opcions posades sobre la taula si el terra està xop a l'hora prevista de començar el primer gran acte de la Nit Boja. Cal fer constar que amb un terra moll i relliscós és perillós i imprudent de fer ballar figures del pes i l'alçada dels Gegants, que podrien perdre l'equilibri en qualsevol moment. La decisió, però, s'ajornarà fins a última hora i s'espera que si la precipitació ha estat escassa i la temperatura és alta es pugui evitar aquest cas.

Millor previsió a la matinada
En la mateixa reunió s'ha especificat que la previsió millora avançada la nit pel que tant l'Escapada a Negra Nit com la Pujada Tabalada i la Ruixada no correrien, segons els últims models, perill de suspensió. Sí que es pot donar la situació que, si s'endarrereix l'inici del Desvetllament, el decalatge horari es mantingui en la resta d'actes ja que formen part d'una mateixa seqüència festiva.