Convoquen una protesta contra Bote a la Crida

Circula per xarxes socials un missatge per cridar "Volem votar" en defensa de l'1-O

  • Redacció
  • Dimarts, 25 Juliol 2017 08:09

La Crida de Festa Major 2016

Durant les últimes hores s'ha fet viral un missatge a través de xarxes socials i serveis de missatgeria que convoca a una acció de protesta a la Crida. Concretament, alguns dels partidaris del referèndum d'independència de l'1 d'Octubre volen aprofitar el primer gran acte de Les Santes per pressionar el govern i l'Alcalde David Bote perquè faciliti les votacions aquell dia.

Concretament, al missatge que s'ha escampat demana que davant la negativa a cedir locals per al referèndum convocat es cridi "Volem votar" en el moment en què la Momerota ruixi el balcó de l'Ajuntament.
La Crida de Festa Major 2016

Tot i que històricament no era així, els últims anys han estat diversos els col·lectius que han barrejat la Crida amb protestes de tipus polític o social. Així, és recordada la sonora xiulada i llançament d'ous de l'any 1999 contra Manuel Mas per part d'entitats independentistes. Els últims anys, però, les protestes havien anat a menys i s'havia mantingut el predomini del caràcter festiu del punt iniciàtic de Les Santes.