Pendents de la pluja: perillen la Crida i la Nit Boja

La previsió apunta a possibles pluges en el dia més esperat de Les Santes

  • Redacció
  • Dilluns, 24 Juliol 2017 12:03

Desvetllament

Unes Santes més pendents del cel. La pluja ja va fer acte de presència ahir a la tarda amb uns ruixats que van obligar a aturar els concerts dels Capgrossos a la Plaça de Santa Anna o que el públic del recital de La Nota a les Caputxines hagués de fer ús del paraigua. Era, però, una tarda de poca intensitat de programació res a veure amb la setmana que avui comença i especialment per demà dia 25 de juliol. I hi ha previsió de pluges o si més no probabilitat que plogui per sobre del 50 per cent.

Tot i que les previsions no apunten a gran quantitat d'aigua, és evident que la pluja pot alterar un ritual tan mil·limetrat com el del 25 de juliol mataroní. Segons les previsions, podria ploure a l'hora de la Crida i fins i tot de la Nit Boja, de la matinada de dimarts a dimecres. Des de l'Ajuntament se segueix al minut l'evolució climatològica. En casos així s'estableix una taula tècnica que coordina tots els serveis i que és la que acaba decidint ajornaments o suspensions d'algun dels actes. Com és lògic, la seguretat en casos amb grans instal·lacions elèctriques dels equips de so i llum és la màxima prioritat.

La Direcció de Cultura també té un "comitè de crisi" constituït amb representants de les diferents colles institucionals que es reuneix davant la previsió de pluges a fi i efecte de valorar igualment possibles canvis d'horari, recorreguts o suspensions d'actes.

La Crida de Festa Major 2016

Els actes del 25, pendents

De cara als diferents actes del 25, la Convidada de la Família Robafaves amb Ebri Knight està assegurada per la coberta instal·lada a Santa Anna. Pel que fa a La Ruixada i la festa del Club 105 al Callao, al ser actes sense música en directe el muntatge i el temps de proves de so és més limitat i podria esquivar la pluja si aquesta fos puntual. Pel que fa als actes al carrer, caldrà esperar al moment indicat per l'inici del Desvetllament Bellugós o l'Escapada a Negra Nit. En el cas del correfoc, a més, cal doblar les precaucions, ja que la humitat altera la pólvora. Els muntatges fixos de pirotècnia es faran cobrint-los per evitar els efectes de la pluja.  

Un convidat indesitjat ja clàssic de Santes

Els darrers anys la pluja s'ha convertit en un convidat no desitjat però assidu a Les Santes. Ruixats d'estiu intensos han fet suspendre actes com l'Espetec Final del 29, els Requisits i el No n'hi ha prou! del 28 o el Ball de Festa Major, a més de concerts com el de Melendi l'any passat. Són actes que per la quantitat d'assistents no tenen alternativa. L'Ajuntament ha incrementat la inversió en cobertes d'escenari com la del Parc Central o la Plaça de Santa Anna. Ahir els concerts de la colla castellera es van poder seguir fent gràcies a la coberta.