Demostració de la fal·lera gegantera local

Tres recorreguts coincideixen al Centre

  • Redacció // Foto: Daniel Ferrer
  • Dilluns, 24 Juliol 2017 00:00


Gegantada
Si és 24 de juliol, a la tarda toca que el Centre es col·lapsi. Que es col·lapsi en sentit positiu, de festa, de famílies, de ganes de Santes i sobretot de desenes i desenes de Gegants que tornin a posar de manifest que, en qüestió de quantitat de figures, a Mataró ens diem capgrossos però tenim més a les figures altes. La Gegantada és un dels actes sense els quals ja no es pot entendre la festa. Juntament amb Sant Jordi, és la millor ocasió de veure la disparitat i pluralitat de figures provinents de barris, carrers, escoles o entitats que parteixen de tres punts diferents, a les Places d'Occitània, de l'Havana i del Parc Central per acabar coincidint a la Plaça de Santa Anna.

La Gegantada és pura fal·lera pels gegants i un ritual propi amb l'entrega de la bandera de la ciutat i la comunió final entre totes les figures en una Plaça de Santa Anna que registra un dels plens més contundents del programa. Fent d'amfitrions de tota la tropa de figures, també suposa la primera sortida dels esperats protagonistes d'aquests dies, els Gegants de la Família Robafaves.

I en acabar, tothom cap a casa després d'haver tornat a posar de manifest que a Mataró és on hi ha més gegants per metre quadrat del món. I tots volen Santes.

Gegantada
La Gegantada és juntament amb la trobada de gegants de Sant Jordi l'ocasió de veure en directe un major nombre de gegants dels que hi ha a la ciutat.
Els tres recorreguts acaben convergint en una Plaça de Santa Anna que és reflex dels diferents estils, imatges i acompanyaments musicals.
24 de juliol - Gegantada // Des de diversos indrets, 18:30h