El Desvetllament Bellugós tindrà controls d'accés i aforament

L'Ajuntament habilitarà 12 punts de control, estableix un aforament de màxim de 22.000 persones i repetirà aquest sistema amb motiu del No n'hi ha prou!

  • Redacció
  • Dimecres, 12 Juliol 2017 09:21

25 Desvetllament

L'accentuació de les mesures de seguretat és una de les grans novetats de Les Santes 2017. L'Ajuntament vol evitar al màxim els riscos de la festa i ha anunciat una sèrie de mesures que van des d'establir barreres arquitectòniques per evitar l'accés en vehicle a diferents espais on es desenvolupen els actes més importants de la Festa Major, a l'acció que serà més comentada i innovadora: controls d'accés i aforament a tot el "recinte" del Desvetllament Bellugós i el No n'hi ha prou! Les nits del 25 i el 28 de juliol són les que, amb les estadístiques a la mà, presenten més incidències derivades, sobretot, de la presència de vidre i és per això que es tancaran els carrers, amb controls d'accés i aforament i un ampli desplegament que en el cas de la Nit Boja arribarà fins a les 500 persones.

Seguretat Desvetllament

La nit del 25 es muntaran 12 controls d’accés a un perímetre que concentrarà els principals carrers del centre de la ciutat, adjacents a La Riera. El dispositiu es repetirà el dia 28 però només en quatre punts d’accés, els que permeten arribar a La Riera, davant de l’Ajuntament. Als controls d’accés se supervisarà que ningú hi entri envasos de vidre o altres objectes o materials que es puguin considerar perillosos per al bon desenvolupament de l’acte.

Seguretat No n'hi ha prou!

Assistir amb antelació a l'espai
Es recomana als assistents que, en la mesura del possible,  accedeixin amb temps a l’espai, evitin dur motxilles que ocupen espai i poden dificultar la mobilitat, no portin vidre i portin un calçat còmode.

no n'hi ha prou

Aquesta és la principal novetat en matèria de seguretat davant unes Santes que tenen una Comissió específica amb tots els serveis de l'Ajuntament coordinats. En els darrers anys ja s’han anat aplicant noves mesures per minvar els riscos durant la festa com és el cas d’una programació paral·lela a la Nit Boja, per contrarestar la gran concentració de persones que s’apleguen la nit del 25 a la ciutat, o la instal·lació des de l’any passat de nous mòduls de WC’s en els principals espais de la festa per minimitzar els riscos associats al respecte a la salut pública.