Compte enrere per a les cinquenes Dissantes

Aquest dissabte es presenta la música i la coreografia del 'Jo sóc com tu' de Canteca de Macao, grup que encapçalarà la nit del 22 de juliol

  • Cugat Comas // Foto: Daniel Ferrer
  • Dimecres, 31 Maig 2017 17:07

Ciutat 2017, nan d'en santi

Les Dissantes, en Santi i el Jo sóc com tu ja són uns clàssics de Les Santes, com en Robafaves, la Ruixada o la xíndria de les sardanes. I això que tot just aquest any, el 22 de juliol, el gran acte festiu de la Fundació El Maresme arribarà als cinc anys, només un lustre de vida en el qual s'ha convertit en l'acte festiu solidari d'aquestes característiques més important del país.


La fórmula és guanyadora i des de la cançó del 'Jo sóc com tu' a la marea de samarretes de color fins a arribar a la flashmob que anualment fa petita la gran esplanada de l'Espai Firal del Parc Nou tots els factors acompanyen. Aquest 2017, cinquenes Dissantes, gràcies a l'entesa entre l'Ajuntament i la Fundació que Quim Fernàndez i Albert Vidal feien evident en la presentació a la premsa.

Les Dissantes funcionen, hi ha bona entesa i acaben per complir tres objectius clars: fer visible la Fundació, treballar per la inclusió de les persones amb discapacitat i, en cas de benefici, destinar el sobrant a l'activitat de la mateixa Fundació. Els mataronins s'hi lliuren i, l'any passat, els números van sortir.

Amb un pressupost de 70.000 euros en va quedar un benefici de 8.000 per reinvertir en el treball amb usuaris amb altres capacitats.

Retorn al Parc vell
Les Dissantes tornaran aquest 2017 al Parc vell, on van començar, tot i que la Flashmob es farà al Parc Nou per tornar a acollir més de 10.000 persones ballant
a l'uníson. El 'Jo sóc com tu' 2017 el canta Canteca de Macao, grup madrileny de flamenc amb tocs jamaicans que s'acomiada dels escenaris després de 14 anys.
La cançó recupera el format més tranquil i melòdic de la primera versió, amb D'Callaos i compta amb una tornada molt enganxosa.

Una de les cançons de Canteca de Macao

La nit musical i solidària del 22 de juliol començarà amb un sopar amb en Santi, la icona de les Dissantes, amb l’acompanyament de les cançons de Jo Jet i Maria Ribot. A partir d’aquí la nit anirà guanyant intensitat per anar veient, un darrere l’altre, grans grups de l’escena catalana i estatal.

Animal, un altre dels reclams

Continuaran els Animal, grup revelació de l’any passat, i la seva combinació de pop, reggae i soul. Tot seguit sonarà el rock enèrgic dels Exceso i l’aparició dels caps de cartell d’enguany, el grup Canteca de Macao que prometen una bona estona de música mestissa.
La nit avançarà amb el ritme sureny i sincopat dels mataronins The Cabrians, per acabar amb la sessió musical a càrrec del duo de Dj’s Bipolar.

Dissabte es presenta
Tothom que vulgui escoltar i ballar per primer cop el 'Jo sóc com tu 2017' aquest dissabte té una cita a la Plaça de l'ajuntament. A partir de les 17:30h hi haurà activitats pels menuts, xocolatada, classes obertes de swing i, sobretot, la presentació de la cançó i la coreografia d'aquest any.