Zoo, Oques Grasses i Ai Ai Ai: tres noms per un Sarau molt potent

El programa de Santes concentra fins a 49 concerts i té un 17 per cent més de pressupost per intentar ajustar la despesa final que comporta la festa

  • Cugat Comas i Fotos de Daniel Ferrer
  • Dimarts, 16 Maig 2017 00:00

Zoo concert

Com que la part neuràlgica de Les Santes, els actes de consuetud, són sempre els mateixos, els grans al·licients en la presentació del programa de la Festa Major sempre són dos, els grups de música que donen caràcter als diferents escenaris i les novetats.

El múscul musical de Les Santes 2017 seguirà tirant de la pedrera nacional i la música en català promet aglomeracions en actes com el Sarau, on coincidiran a la platja del Varador dos grups tan populars com els valencians Zoo i Oques Grasses o la Convidada de la Família Robafaves, amb els que Ebri Knight tornen a la festa. Les Dissantes, que passen els concerts al Parc Central, sumaran al seu cartell Canteca de Macao, Animal, Exceso i The Cabrians mentre que el Pati del Cafè Nou serà l'escenari més exquisit per a propostes com Xiromita –que recupera la música valenciana d'arrel i generacions– o Txell Sust amb la Big Band Jazz del Maresme.

Plenari de Les Santes 2017

13 dels 49 protagonistes musicals de la Festa Major són de la comarca i l'accent mataroní es notarà en recitals com el de Jarps a la Plaça del Palau, el recital especial dels Ai Ai Ai amb motiu dels seus 25 anys de rumba, al Sarau, el 27 després dels focs o amb la dupla d'Ignorantes i System Beat al capdavant del concert de Marrinxa, la nit del 28 de juliol. Aquest concert canvia de plaça, passa a Santa Anna i no pararà pel No n'hi ha prou!, a fi i efecte de no col·lapsar un dels actes amb més gent en poc espai que, aquest any, coincideix en divendres.

Canvis, civisme i seguretat

En l'apartat de novetats de la festa, la Direcció de Cultura segueix buscant de posar l'accent en el civisme i la seguretat al voltant de la Festa Major. En aquest sentit, s'ampliarà la instal·lació de mòduls-lavabos o es repetiran les campanyes de conscienciació com el 'Desvetlla't bé', que també arribarà a associacions de veïns, AMPAs o al TecnoCampus. Les Santes tornaran a tenir got solidari i dins els canvis destaca que els focs se centren a la platja del Varador per a guanyar espai pel públic a banda i banda, que es cobrirà l'escenari del Parc Central –per no repetir un cas com el del concert suspès de Melendi, l'any passat– o que RAC105 serà l'organitzador de la festa al Callao que contraprograma la Nit Boja. L'Esquitxada de Colors, un dels grans reclams pels petits, s'avançarà 24 hores i canvia el dia 26 pel 25 al migdia.

Plenari de Les Santes 2017
17 per cent més de pressupost
Les Santes del 2017 es preparen amb un pressupost inicial de 598.000 euros, un 17 per cent més que les anteriors edicions. Amb aquesta mesura i buscant estalvi i aprofitament d'espais i infraestructures Cultura buscarà que no es repeteixin les desviacions pressupostàries finals properes al 30 per cent de les últimes Santes. El regidor Quim Fernàndez atribueix els últims sobrecostos a "qüestions derivades de canvis de normatives i mesures de seguretat com posar tanques al llarg de tota la via del tren". El regidor, però, assegura que "sempre hem prioritzat que se segueix fent la festa" i augura que la recerca de nous ingressos en àmbits com l'esponsorització aniran en augment.