Raül Roncero, el cartell d'un santero

El jove mataroní de 30 anys dibuixa digitalment 63 elements propis de la Festa Major sobre un fons de "color Juliana" per ser la imatge de Les Santes 2017

  • Cugat Comas i Fotos de Daniel Ferrer
  • Dimarts, 16 Maig 2017 18:52

Plenari de Les Santes 2017

Les Santes 2017 ja tenen cartell. Raül Roncero ha estat l'artista d'aquest any i ha proposat un cartell en el qual apareixen fins a 63 elements propis de la Festa Major, disposats tots sobre un fons que ell mateix defineix de "color Juliana" i amb el "Glòria a Les Santes" pirotècnic dels focs del 27 de juliol titulant l'obra. Roncero es defineix a si mateix com a "molt santero" i explica que ha volgut plantejar "un cartell que s'explica per si sol, pensat perquè la gent se'l faci molt seu". L'artista ha prosseguit la línia del seu treball anterior 'Welcome to Mataró' per dibuixar digitalment una col·lecció d'elements que primer havien de ser només quinze però que després se li va disparar en nombre. "Hi vaig voler posar totes les figures per a fer equilibris i també alguns elements propis de la festa com els coets de les matinades o el got del cremat, que és l'element que quan el tens a les mans veus que ja són Santes".

Cartell Les Santes 2017

Plenari de Les Santes 2017

El cartell, que el mateix artista defineix com "conceptual i figuratiu a la vegada", s'ha presentat aquest dimarts al Plenari de la Festa Major i ja forma part de l'imaginari col·lectiu. Com a curiositat, entre els elements dibuixats hi ha el cartell –el de Dani Montlleó, concretament– o la samarreta de l'any de Martí Anson.

Roncero és llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i té un màster en Arts Digitals a la Pompeu Fabra. Molt vinculat a Mataró, va ser artista resident a Can Xalant i ha fet treballs vinculats a la ciutat com 'Welcome to Mataró', guanyador de la Beca Mataró el 2009, "El valor dels símbols" a l'Espai F el 2010 o 'Le gran Pétomane', guanyador de la IX Mostra d'Art Jove el mateix 2010. La seva última exposició ha estat aquest mateix any a Can Palauet.

Anna Aluart, la fotògrafa d'aquest any

Plenari de Les Santes 2017
En el mateix acte s'ha donat a conèixer que Anna Aluart, de 32 anys, serà l'encarregada de fotografiar Les Santes 2017 per a fer l'exposició l'any que ve. Aluart va ser fotògrafa del Tot Mataró i Maresme durant set anys i té un estudi propi, Sasa Studio, a la ciutat. Especialista en retoc digital ha explicat que "després de fer molts anys Les Santes com a fotoperiodista aquesta exposició no tindrà res a veure, serà una proposta més personal i faré un treball molt més concret, basat en la fotografia artística i el retoc".