Les Colles Institucionals ja tenen un Reglament

El Ple Municipal d'aquest mes ha aprovat per unanimitat el document inicial que restarà 30 dies a exposició pública per rebre al·legacions i propostes de modificació

  • Laia Mulà // Daniel Ferrer
  • Divendres, 07 abril 2017 12:34

Ple d'abril
 

La necessitat de tenir un Reglament general que reguli el funcionament de les Colles Institucionals de la ciutat ha estat el motiu pel qual el Ple Municipal ha portat a votació l'aprovació inicial d'un Reglament comú. Aquest afectarà les Colles Institucionals de la ciutat: la família Robafaves, la Momerota i la Momeroteta, el Drac i el Dragalió, l'Àliga i les Diablesses. Fernández va recalcar la importància identitària de les figures a la ciutat de Mataró i va informar que el Reglament estarà a exposició pública durant 30 dies per tal que els ciutadans puguin presentar al·legacions que es comprometen a revisar.

La funció del document

El document és resultat de mesos de treball conjunt entre membres de l'Administració Pública i representants de les colles i pretén regular, com va explicar el Regidor de Cultura Joaquim Fernández, aspectes “com la inscripció, la composició de les colles, els drets i deures d'aquestes o el procediment disciplinari”, entre d'altres. També determinarà les sortides de les colles els assajos, la relació amb l'Ajuntament, entre altres aspectes.

Drac de Mataró
Obertes les inscripcions a les colles
Recentment s'ha obert el període d'inscripció per ser portador o músic d'algunes de les Colles Institucionals de la ciutat. Els adults es poden apuntar a les llistes d'espera per ser portador del Drac, de l'Àliga i responsable de Nans, a més de participar com a músic dels Ministrils de l'Àliga, els Tabalers de la Momerota, els Tabalers Do Maresme, els Flabiolaires de la Família Robafaves i els Tabalers del Drac. Els més petits també es poden inscriure com a músics de l'Àliga o de la Família Robafaves.