Nit històrica: 18.000 persones ballen sota l'aigua de la Ruixada

Dades oficials compten 5.000 assistents al Desvetllament Bellugós i 12.000 més al Tour de los 40 Principales

  • Mireia Biel // Fotos: Daniel Ferrer
  • Dimarts, 26 Juliol 2016 13:05

Les millors imatges del dia 25!

Mataró registra una altra nit històrica de Les Santes. La d'aquest 25 de juliol ha estat de nou multitudinària en tots els actes de la nit i no s'ha hagut de lamentar cap incident de gravetat.

Segons dades facilitades per l'Ajuntament de Mataró, fins a 18.000 persones es van congregar al Nou Parc Central per a finalitzar la nit amb la Ruixada, acompanyada de bona música.

La nit, però, començava amb un Desvetllament Bellugós massiu, com ja va sent habitual els darrers anys, que va reunir 5.000 persones, segons fonts municipals. Si bé es cert que a La Riera s'hi cabia millor que en d'altres ocasions, la multitud va comptar fins a 15 una vegada rere l'altra al costat de la Família Robafaves i l'Agrupació Musical del Maresme.

Acabada la baixada del Desvetllament Bellugós, un riu de gent va començar a baixar en direcció a la platja, on a les onze de la nit havia començat la nit de música de la mà del Tour de los 40 Principales, un altre dels moments de màxima assistència, en un acte en el qual es calcula que hi van passar 12.000 persones.

Una nit amb pocs incidents

La participació massiva va deixar dades d'assistències també rellevants, però menys destacables que en edicions passades. Al Desvetllament es va haver d'assistir a una quinzena de persones, mentre que a l'Escapada a Negra Nit, punt fort, la xifra es va elevar a 42 i va sumar també dues evacuacions. La nit acabava amb la Ruixada, on es van haver d'evacuar a tres persones i assistir-ne a una cinquantena més. El Tour de los 40 Principales va registrar un total de 51 assistències mèdiques, a les que s'hi afegeixen dues evacuacions.