David Bote reivindica la unitat mataronina per viure unes Santes plurals

L'alcalde demana "civisme, seny i rauxa" per viure una Festa Major "de tots i per a tots"

  • Mireia Biel // Fotos: Daniel Ferrer
  • Dilluns, 25 Juliol 2016 20:30

La Crida 2016

La Crida és el moment en què tot comença. Mataró es bolca al carrer per viure Les Santes de dia i de nit. Les figures llueixen més que mai en una ciutat que, cada cop més, s'estima la seva Festa Major. A la Riera pràcticament no s'hi cabia des d'abans de tres quarts de vuit, quan el fuet anuncia que ha arribat l'hora, que ja han passat 365 dies de nou i que tothom es prepara per a comptar fins a 15.

El balcó de l'Ajuntament, ple d'autoritats, també es respirava l'ambient festiu propi d'aquests dies. I en el discurs de la Crida de Festa Major, l’alcalde de Mataró, David Bote, ha reivindicat el ‘nosaltres, Mataró’, que el va portar a l’alcaldia de la ciutat i ha dit estar convençut que “Les Santes són una festa plural, diversa, de tots i per a tots”.

En aquest sentit, Bote ha volgut deixar que “no hi ha diferències en la mirada dels nens que observen en Robafaves, en els crits de ‘no n’hi ha prou!’, sota el foc, ni quan Mataró mostra la seva cara més solidària amb les Dissantes”.

La Crida 2016

"Guiats pel seny i la rauxa"

Bote s’ha dirigit als ciutadans que omplien el davant de l’Ajuntament i bona part de la Riera amb un gran entusiasme per a demanar-los que els guiïn “el seny i la rauxa, perquè els de Mataró ens ho sabem passar bé, però també sabem que hem de gaudir de la Festa amb respecte i civisme”.

Bote ha finalitzat el seu discurs fent preguntes a la plaça, que li ha contestat amb una emoció descomunal: “Voleu celebrar plegats el 25è aniversari del Drac? Voleu gresca i balls? Voleu en Robafaves i la seva família? Voleu pólvora i campanes? Voleu comptar fins a quinze?”. Un sí cada vegada més fort ha posat el punt i final al discurs de Bote, que ha conclòs: “Sou grans, Mataró és gran, Les Santes són grans!”.

Una Crida que, com ha dit l’alcalde dóna el tret de sortida a la Festa Major de Les Santes que enguany commemoren el 25è aniversari del Drac, una de les figures de foc del seguici festiu de la ciutat. Unes Santes que ja van viure ahir un dels moments emotius de la cita, amb l’aixecada de vint pilars simultanis durant la Diada castellera de Les Santes al costat dels castellers de Vilafranca del Penedès i els Minyons de Terrassa.

La Crida 2016

La Riera, a vessar

Com és habitual, milers de persones s'han congregat tant davant com darrere l'Ajuntament per seguir la Crida amb totes les figures del seguici festiu de la ciutat que donen pas a cinc dies de festa i descontrol. Al darrere de l'Ajuntament, una pantalla gegant ha mostrat la festa, malgrat que alguns problemes de so n'han dificultat el seguiment.