Un ball d'envelat com els que ja no en queden

El ball de la Juliana original

  • Redacció
  • Dijous, 28 Juliol 2016 00:00

Requisits

Ja fa anys que la del 28 de juliol és una d'aquelles nits amb més varietat d'actes per triar de tota la Festa Major, però si hi ha un ingredient que resisteix impertèrrit, amb gran èxit de gent i els elements de quasi sempre, aquest és els Requisits de Festa Major. Un ball com els d'abans, en què una decoració acurada, les taules al voltant de la pista o el programa de cançons que es tocaran, remet als antics envelats, a les ballades de tota la vida.

Consolidats al Parc Central –on van anar a parar, venint primer de la plaça de l'Ajuntament i després de la de Santa Anna, en una altra evolució marcada per l'afluència de gent– els Requisits segueixen confiant en un d'aquells noms que mai decepcionen i que de fet porten dècades i dècades lligats a la Festa Major de Les Santes: el de La Principal de la Bisbal.

Ells donen aquest toc que avui en dia coneixeríem com a "vintage" a un ball clàssic en què els pasdobles, i txa-txa-txas acaben animant-se durant ben bé tres hores de música i ball. No falten els clàssics del ball del Fanalet, l'escombra o el ram.
Barreja de generacions

Allò que també fa especials els Requisits de Festa Major és la barra específica que té, des d'on se serveix la Juliana original, la beguda refrescant feta en base a cava i granissat de maduixa que sempre propicia llargues cues per trobar el tiquet i poder-ne fer diferents gots. Al voltant de la barra de Juliana creix l'expectació, doncs, i permet que aquest sigui un dels actes en què més generacions es mesclen, sobretot si comptem els nocturns. Si les canes són majoritàries tant a la pista de ball com a les taules del voltant, la gent més jove s'escampa pel voltant i es congrega sobretot vora la barra. I uns i altres ballen, en un ball d'aquells que com diu la gent gran, ja se n'hauria perdut la mena si no existissin els Requisits.

Ball 'vintage' únic

No és un ball com la Revetlla de Festa Major o l'Espetec Final, dels dies 26 i 29, sinó que té tota una imatge associada de ball 'vintage' que el fa únic.

La barra de Juliana és el gran reclam per a molta gent i dispara una nit que després alguns enllacen amb el 'No n'hi ha prou!' i la resta d'actes d'aquesta penúltima nit de Festa Major.