Tota una ciutat compta fins a 15 a l'uníson

Com cada 25 de juliol arrenquen els plats forts de les Santes

  • Redacció
  • Dilluns, 25 Juliol 2016 00:00

Desvetllament

La Riera s'omple de gent a vessar, però sobretot de nervis. Els moments abans que s'iniciï el Desvetllament són frenètics. Però un cop en Robafaves surt de l'Ajuntament, la ciutat es transforma i tot es capgira.

L'Agrupació Musical del Mares­me entona les primeres notes del 'Bequetero' i la gent comença a comptar fins a 15 en un tradicional ritual que ja atrau milers de persones d'arreu del territori.

Els gegants ballen de forma desenfrenada i desfilen per la Riera avall, mentre els seus seguidors més fidels els admiren de la vora.

Un moment únic i emblemàtic de la Festa Major que molts mataronins esperen durant tot l'any per gaudir-lo cada vegada més.

Convidada i pujada

És mitja hora de bogeria, d'ajupir-se, de cridar, de saltar, fins que el mar de gent es dispersa a la Plaça de Santa Anna, on la Família Robafaves convida aleshores a vi i galetes als assistents en la nit més sonada de l'any.

Una hora de concert que donarà després pas a la pujada del Desvetllament que, reproduint l'esquema de la baixada, comptant fins a 15 al ritme del 'Bequetero', conduirà a l'encesa de l'Ajuntament i a l'Escapada a Negra Nit.

El Desvetllament, cada cop més multitudinari

El Desvetllament Bellugós és l'acte més emblemàtic i conegut de Les Santes de Mataró i és per això que des de fa anys gent d'arreu del territori es desplaça fins a la capital del Maresme la nit del 25 de juliol.

Desvetllament bellugós - Dilluns 25 de juliol des de l'Ajuntament a les 23:30h