La Crida de Festa Major, quan tot comença

Milers de persones, a punt per a Les Santes

  • Redacció
  • Dilluns, 25 Juliol 2016 00:00

La Crida

Els fuets de tres quarts de vuit anuncien que tot està a punt de començar. Des de diversos punts del centre de Mataró, les comparses de la ciutat, que ja fa setmanes que s'estan preparant fins a l'últim detall perquè tot surti com sempre, s'apropen fins a l'Ajuntament. Allà, milers i milers de persones, potser cada any més i tot, els esperen perquè comenci, oficialment, la Festa Major de Les Santes.
Un quart de segle del Drac

Una crida, enguany, que servirà per recordar les 25 espelmes de foc que li toquen bufar al Drac de Mataró i que tornarà a posar els ulls sobre l'alcalde David Bote, que en el seu segon any al capdavant de la ciutat, farà el discurs amb què queda inaugurada la Festa Major.

Un Bote que l'any passat va reivindicar un Mataró "fort i unit i abraçat per la bandera blava amb la creu vermella" i que, amb gran entusiasme, va donar el tret de sortida a les seves primeres Santes.

La música, tot l'any

La Crida també és el moment en què, després d'un any d'una espera que per a molts es fa eterna, es tornen a sentir els sons més preuats de Les Santes, els balls de les figures que amb gran solemnitat anuncien que la ciutat està a punt de viure els seus cinc dies més esbojarrats de l'any.

Uns sons que La Coixinera i l'associació ...i15! han immortalitzat perquè l'espera fins a Les Santes del 2017 sigui més lleu.

Els nens miraran admirats en Robafaves, que haurà presidit una Crida que segur serà novament multitudinària.

De ben segur, però, que amb un any convuls, marcat per dues eleccions generals, l'enrenou amb la gossera o la recent  cancel·lació de la Festa al Cel, la Momerota no dubtarà ni un sol moment a ruixar amb foc a les autoritats del balcó de l'Ajuntament.

Pantalla gegant per seguir La Crida

La Crida és un acte multitudinari que obliga a col·locar una pantalla gegant darrere de l'Ajuntament per a tots aquells que ja no tenen visibilitat a la Riera.

L'Agrupació Musical del Maresme acompanyarà totes les comparses aquests dies de Les Santes i farà sonar tot el que ja s'ha convertit en himnes, com el 'Paquito el Chocolatero'.