Els Capgrossos volen les seves millors Santes

Es plantegen el 3, el 4 i la torre de 9

  • Redacció
  • Dissabte, 23 Juliol 2016 00:00

Diada Castellera

Els Capgrossos encaren aquest diumenge la seva diada més transcendental de tot l'any, la de la seva Festa Major. La colla local té ganes de poder oferir la seva millor versió en el dia que més públic està pendent dels castells a casa nostra i així donar continuïtat a una bona primera meitat d'any. Arriben a Les Santes amb cinc castells de 9 en el seu haver i sobretot amb una torre de 8 molt solvent que somien en pujar un pis aquest diumenge. Això, com ja sap un públic cada cop més entès en castells com el mataroní, volen dir paraules majors: torre de 9 amb folre i manilles.

La torre de 9 és el castell sostre dels Capgrossos, que van dur per primer cop a plaça en la diada castellera de Les Santes del 2010. L'any següent la van carregar a Santa Anna –després de descarregar-la per primer cop en el memorable Tots Sants del 2010– i des de llavors l'han intentat en dues ocasions, totes dues sense èxit. Descarregar la torre de 9 per tercera vegada a la seva història i, sobretot, fer-ho a casa, és el gran objectiu dels de la camisa blava, que han demanat la màxima ajuda als assajos especials i a plaça a tota la seva gent.

Importants el 3 i el 4

L'intent de torre de 9, però, no ha de descentrar la colla dels castells per a les dues primeres rondes, que passarien pel 3 i el 4 de 9 folrats. Castells que ja han aconseguit aquest any però que mai són fàcils de descarregar i menys en una diada que es viu amb els nervis tant a flor de pell com la de Les Santes.

Un pilar de mèrit, segurament de 6 tot i que es treballa també amb el de 7 amb folre podria completar una actuació en la qual, si s'assoleixen tots els objectius, els Capgrossos completarien les seves millors Santes.

La diada castellera tornarà a ser l'acte més mediàtic de Les Santes, retransmès en directe per La Xarxa i amb un especial en diferit a TV3 el mateix diumenge a la tarda.

Un bon inici de temporada

Els Capgrossos arriben a Les Santes després d'un bon primer tram de temporada, amb la Tripleta Màgica de l'Aniversari de gran aval.

La diada castellera de Les Santes podria ser la millor vista, fins al moment, pel món casteller amb un sostre màxim de sis castells de gamma extra i sobre quatre més de nou pisos.