"Volem fer un tastet de Mataró i Les Santes"

Divendres, el programa d'Espartac Peran a TV3, tanca temporada instal·lant-se durant tres dies a la plaça de Santa Maria amb ple de protagonistes locals

  • Cugat Comas
  • Dilluns, 18 Juliol 2016 08:56

Divendres TV3

El torró torna a casa per Nadal i l'Espartac torna a Mataró per Les Santes. El programa Divendres, que el periodista mataroní co-presenta les tardes d'entre setmana a TV3, estarà instal·lat, del 18 al 20 de juliol, a la plaça de Santa Maria de Mataró. Seran tres dies de programa des de la capital del Maresme, si bé les emissions del programa amb rerefons local s'allarguen a dijous, quan la part mataronina s'emetrà enregistrada.
És la segona vegada que Divendres, un programa itinerant, s'emet des de Mataró després del desembre del 2009. En aquesta ocasió, però, el motiu és especial, ja que, com explica Espartac Peran, "volem fer un tastet de Mataró i Les Santes, explicar i fer pedagogia de la festa i de la ciutat, en directe, per TV3".

La plaça de Santa Maria acollirà la gravació d'un Divendres que "òbviament serà especial, sent a Mataró i a una setmaneta de Les Santes, amb l'oportunitat que suposa" explica el co-presentador. Tot i que ell sol podria fer d'amfitrió, l'Espartac s'acompanyarà de diferents protagonistes, entitats i personatges locals per tal d'intentar "explicar de la millor manera, què fem els mataronins per la Festa Major, volem ser pedagògics i divulgatius, ja que al llarg de tota aquesta temporada hem anat a poblacions on passés quelcom, abans que passés, per explicar-ho".

Seran tres dies de gravació del programa a les 17:30h, si bé Divendres s'allarga a dijous quan la part mataronina s'emetrà enregistrada

El dia amb un regust més de Santes serà el dilluns, amb una explicació del que és la Nit Boja en què hi haurà l'Agrupació Musical del Maresme tocant el Bequetero i les momerotes, a més de l'actuació dels Catarres i el seu 'Jo sóc com tu' en directe, amb el que també es parlarà de les Dissantes. L'actor Boris Ruiz –autor dels caps de les dues figures– i el periodista Carles Prats faran d'amfitrions.

Pel dimarts serà el torn de Màrius Serra que repassarà les paraules característiques de Mataró i també hi haurà protagonisme per a la Sala Cabanyes –que escenificarà la Blancaneus i els Set Nanets–, els Capgrossos, Cronopis, els Hamfris Quartet o el CNM La Sirena.

Dins dels nous Dolors

El Divendres s'acomiadarà de Mataró dijous entrant a la Capella dels Dolors just en el dia en què s'inaugura la seva restauració. El mateix dia també es parlarà del Campanar de Santa Maria i de la Missa de Les Santes, amb Josep Fadó i el cor de cantaires, que n'interpretaran un fragment. Pep Plaza i Manuel Cuyàs seran els amfitrions abans que en l'emissió de dijous sigui el mateix Espartac Peran qui recomani llocs de Mataró a Helena Garcia Melero.