La Coixinera i ...i15! editen el disc "Sons de Festa"

El treball musical és un recull de les músiques de Les Santes amb el segell de la Casa de la Música Popular

  • Marta Gómez
  • Dijous, 14 Juliol 2016 12:27

Sons de la Festa

Un recull de sons i les músiques de la Festa Major de Mataró. Això és el que han volgut fer des del grup mataroní La Coixinera i l'entitat ...i15! El nou disc, que es presenta aquestes mateixes Santes sota el nom "Sons de festa, Les Santes Festa Major de Mataró", té el segell de la Casa de la Música Popular de Mataró i rep també el suport de l'Ajuntament de Mataró.

El doble disc amb les músiques de Les Santes presenta les melodies més conegudes pels mataronins en dues versions diferents. En el primer treball s'hi poden trobar els balls propis de les figures institucionals i també la resta de sons que defineixen la festa. En la segona versió del disc, el grup de La Coixinera ha volgut transformar aquestes melodies tan conegudes a la seva música i el seu estil, fent-ne una nova versió i aprofitant la celebració del seu quinzè aniversari.

25 músics santeros

En l'enregistrament d'aquest doble disc hi han participat més de 25 músics. Aquestes persones han estat escollides per a participar-hi, ja que en algun moment de la seva vida han tingut una vinculació o relació amb les colles institucionals de la ciutat.